Δίκη «17Ν» : Μάρτυς υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 13:25
A- A A+

Την άποψη, ότι οι πολιτικές απόψεις του Γιάννη Σερίφη δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει σε οργανώσεις όπως η «17 Νοέμβρη», εξέφρασε στο δικαστήριο ο οφθαλμίατρος Νίκος Μανιός, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Οπως κατέθεσε ο μάρτυρας γνωρίζει το Γιάννη Σερίφη από το 1971 και ήταν και οι δύο μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης «20ή Οκτώβρη».

Σύμφωνα με τον κ. Μανιό από την περίοδο της χούντας ο Σερίφης είχε κριτική άποψη για την ένοπλη πάλη και απέρριπτε την ατομική βία.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι με την παραπομπή του Γιάννη Σερίφη, ακόμη και αν οδηγήσει σε απαλλαγή, εξυπηρετείται το σενάριο, που επιθυμούν κάποιοι, περί συγκοινωνούντων δοχείων μέσω του οποίου επιχειρείται να τρωθεί ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν την περίοδο της δικτατορίας στους μηχανισμούς.

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναφερόμενος σε σχόλιο του εισαγγελέα κ. Λάμπρου σχετικά με τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο Παύλος Σερίφης στην απολογία του, υποστήριξε ότι η ομολογία αυτή είναι προϊόν ψυχολογικής πίεσης.

Οπως είπε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος όσα υποστήριξε ο Παύλος Σερίφης σχετικά με τη δολοφονία Ρίτσαρντ Γουέλς τα έλεγαν και στον ίδιο στην Ασφάλεια μια εβδομάδα πριν τη σύλληψη του Παύλου Σερίφη.

«Μου έλεγαν ότι στη δολοφονία Γουέλς πήραν μέρος ο «Σαρδανάπαλος», ο «Νίκι Λάουντα», «Εσύ και η Αννα». Τους ρώτησα ποιοί είναι αυτοί και μου είπαν ότι ο «Νίκι Λάουντα» ήταν ένας νεαρός που οδηγούσε πολύ καλά. Εγώ αρνήθηκα να τα πω αυτά και μια βδομάδα μετά τα είδα στην απολογία του Παύλου Σερίφη».

- Πρόεδρος : Εσάς σας βασάνισαν;

- Γιωτόπουλος : Οχι, αλλά αν είχα σκλήρυνση κατά πλάκας (σ.σ. εννοεί τον Παύλο Σερίφη) και με άφηναν τόσες ώρες άυπνο μπορεί να τα έλεγα και εγώ.

Ο Παύλος Σερίφης ζήτησε το λόγο και αναφερόμενος στην επίμαχη απολογία είπε ότι δόθηκε ενώ είχε οδηγηθεί στην ανακρίτρια στις 2 το πρωΐ χωρίς δικηγόρο και μετά από 40 ώρες αϋπνίας.

Η υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη ζήτησε από το δικαστήριο να μελετήσει από το φάκελο της δολοφονίας Γουέλς την κατάθεση της χήρας του στην οποία, όπως επισημάνθηκε, δεν υπάρχει περιγραφή δράστη που να συμπίπτει με τα χαρακτηριστικά του Γιάννη Σερίφη.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή