Formula 1: Οι επιλογές της Pirelli για τους τέσσερις πρώτους αγώνες

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 18:56
PIRELLI
A- A A+

Περίπου ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 και η Pirelli ανακοίνωσε τις γόμες των ελαστικών για τους τέσσερις πρώτους αγώνες. Αρχικά, η ιταλική εταιρεία, που διανύει αισίως τον τρίτο χρόνο εμπλοκής της στην Formula 1, έχει επιλέξει τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών για τους τέσσερις πρώτους αγώνες.

Ετσι, για το πρώτο GP, στην Αυστραλία, θα χρησιμοποιηθούν η πολύ μαλακή γόμα και η μεσαία, αντίστοιχα. Είναι η πρώτη φορά που η πολύ μαλακή γόμα ορίζεται για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Σύμφωνα με τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών, η διαφορά μεταξύ των δύο τύπων θα εξαναγκάσει τις ομάδες να δώσουν περισσότερη έμφαση στη στρατηγική κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Στη Μαλαισία η επιλογή της Pirelli αφορά στο συνδυασμό μεσαίας και σκληρής γόμας. Η επιλογή των δύο σκληρότερων γομών δικαιολογείται  από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την τραχιά επιφάνεια της ιδιαίτερα απαιτητικής πίστας στη Σεπάνγκ.

Για την Κίνα, τρίτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα είναι διαθέσιμες η μαλακή και η μεσαία γόμα ενώ στο Μπαχρέιν οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη μαλακή και τη σκληρή γόμα. Η επιλογή αυτή διαφέρει σε σχέση με πέρυσι και εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες ιδίως στις κατατακτήριες. Παράλληλα υπόσχεται αντοχή, η οποία είναι απαραίτητη κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο αγώνα.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, κάθε πιλότος θα έχει στη διάθεσή του σε κάθε GP, 11 σετ ελαστικών για στεγνό οδόστρωμα, έξι από την πιο σκληρή γόμα επιλογής και πέντε από την πιο μαλακή. Παράλληλα, η ιταλική εταιρεία θα προσφέρει τέσσερα σετ ενδιάμεσων ελαστικών και άλλα τέσσερα σετ βρόχινων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις