ΣΥΡΙΖΑ: Βιαστική απαλλακτική ρητορεία μετά την πραγματογνωμοσύνη

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 18:01
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τις «αθωωτικές γνωμοδοτήσεις» που κυκλοφόρησαν για τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της πραγματογνωμοσύνης του USB, αντικρούουν τα τρία μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου σε γραπτή τους δήλωση συνιστούν «σε κάθε κέντρο διαρροής πληροφοριών και κατασκευής αξιολογήσεων να μη βιάζεται να “αθωώσει” κανένα από τα πρόσωπα για τις ενδεχόμενες ευθύνες των οποίων άμεσα ή έμμεσα διεξάγεται η έρευνα».

«Δεν μας προξενεί βέβαια έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι "αθωωτικές γνωμοδοτήσεις" κυκλοφόρησαν πριν καν η Επιτροπή παραλάβει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει την απαλλακτική ρητορεία και σεναριολογία», συμπληρώνουν.

Οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν επίσης πως «κανένα σενάριο δεν νομιμοποιεί την επί χρόνια μη αξιοποίηση της λίστας από δύο υπουργούς και όλους τους λοιπούς αρμόδιους».

Σημειώνουν, τέλος, σχετικά με το συνολικό περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης ότι «όποιος αρμόδιος (και μόνο αυτός) θελήσει να το αξιολογήσει οφείλει να αφιερώσει πολλές εργατοώρες σχολαστικής και συγκριτικής μελέτης στοιχείων τα οποία -ας μη βιάζονται- μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις».

«Μόνο όποιος έχει ιδιοτελείς σκοπιμότητες μπορεί επιπόλαια (;) να προτρέχει», καταλήγουν οι κ. Δρίτσας, Κοντονής και η κ. Κωνσταντοπούλου.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή