Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τον τουρισμό

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 14:26
A- A A+

Με επερώτησή τους 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορούν την κυβέρνηση «για απουσία οργανωμένης διαφημιστικής υποστήριξης του τουριστικού προϊόντας και το έλλειμμα επικοινωνιακού σχεδιασμού».

Υποστηρίζουν ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις βιώνουν μια παρατεταμένη κρίση εξαιτίας της έλλειψης μέτρων, στρατηγικής και στόχων για τον κλάδο και προσθέτουν ότι η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί αφόρητα τη φετινή τουριστική περίοδο και μετά τη λήξη του πολέμου παρατηρείται μεγάλη μείωση αφίξεων σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Αναφέρεται ακόμα στην επερώτηση ότι ο σχεδιασμός της διαφημιστικής καμπάνιας παραπέμπεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2003, ενώ οι κρατήσεις κανονικά πραγματοποιούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος στις αρχές κάθε χρόνου.

Τέλος, επικαλούνται τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα εμφανίζει τη χαμηλότερη αυξητική τάση τουριστικής κίνησης ετησίως (ποσοστό 1% στην περίοδο 1997-2001) μεταξύ των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ισπανία 7%, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία 4%).

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή