Μόνο προς ενοικίαση οι δημόσιες νησίδες

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 15:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑAΜΠΗΣ ΓΚΙΡΙΤΖΙΩΤΗΣ
A- A A+

Τροπολογία για τη δυνατότητα μίσθωσης δημόσιων νήσων και νησίδων ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, αφού πρώτα αποκλείστηκε με αναδιατύπωσή της το ενδεχόμενο πώλησής τους.  

Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τις δημόσιες νησίδες δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης, κι αυτής υπό την προϋπόθεση ότι θα απολαμβάνει της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.

Η κυβέρνηση προέβη σε μερική αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τις ενστάσεις που προέβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε στο σώμα ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων».

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Σε σύνολο 252 βουλευτών «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 84 (του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και κάποιοι από τους Ανεξάρτητους Ελληνες) και «παρών» δήλωσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης.

Από τους εννέα βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, την τροπολογία υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ραχήλ Μακρή και η Μίκα Ιατρίδη, ενώ καταψήφισαν οι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάννα, Νότης Μαριάς, Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή