ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη επίθεση με τραυματισμούς βουλευτών

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 12:58
A- A A+

Για απρόκλητη επίθεση κατά μίας ειρηνικής διαμαρτυρίας, με τραυματισμούς βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου.

NAFTEMPORIKI.GR/Μ. ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
Ένταση έξω από το γραφείο του Γ. Μέργου

Ένταση επικράτησε έξω από το γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου μετά από συμβολική κατάληψη μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελίες για αδικαιολόγητη χρήση χημικών και απρόκλητη επίθεση σε βάρος βουλευτών.

«Η βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, του ανθρώπου που με περισσό κυνισμό ομολόγησε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς, καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν ανέχεται καμία διαμαρτυρία, καμία διαφορετική φωνή ενάντια στην πολιτική της», αναφέρει η Κουμουνδούρου και καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ δεν δίστασαν «να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να  τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης».  

«Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», τονίζεται χαρακτηριστικά, «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται, θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα "ξεχάσουν" την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό» και ότι ο λαός θα τρομοκρατηθεί με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών και την αστυνομική καταστολή.

Όπως έγινε γνωστό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετέβησαν στην Πολυκλινική για να εξεταστούν και να πάρουν γνωμάτευση και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ για τη υποβολή μηνύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος φέρει κακώση στο κεφάλι και ο Κ. Μπάρκας μώλωπες στον μηρό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή