Όρθια στο Ντόνετσκ η Ντόρτμουντ

Οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 87΄ και έχουν πια τον πρώτο λόγο
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 23:46
REUTERS/GLEB GARANICH

Ο Ντάριο Σρνα της Σαχτάρ σκοράρει.

A- A A+

Πολύτιμη ισοπαλία απέσπασε η Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Ουκρανία απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 και πλέον έχει τον πρώτο λόγο εν όψει του επαναληπτικού της 5ης Μαρτίου στη Γερμανία.

EPA/MARIUS BECKER

Οι παίκτες της Σαχτάρ κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το ίδιο βράδυ στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. Το αεροσκάφος μετέφερε φιλάθλους για τον αγώνα της Σαχτάρ με τη Ντόρτμουντ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Σρνα (31΄) και Ντάγκλας Κόστα (68΄), αλλά οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ απάντησαν άλλες τόσες (41΄ Λεβαντόφσκι, 87΄ Χούμελς).

Η γερμανική ομάδα απείλησε πρώτη, με δύο σουτ του Μπλαστσικόφσκι στο 7ο και 9ο λεπτό (άουτ), ενώ στο 19΄ και σε κόρνερ του Ρόις η κεφαλιά του Χούμελς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αφού πέρασε αλώβητη τη μεγάλη επιθετικότητα της Ντόρτμουντ, η Σαχτάρ άνοιξε το σκορ στο 31΄ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Σρνα, όμως το ημίχρονο έληξε ισόπαλο καθώς στο 41΄ ο Γκέτσε βρήκε τον Λεβαντόφσκι που έκανε το 1-1.

Στην πρώτη ευκαιρία της στην επανάληψη η πρωταθλήτρια Ουκρανίας ανέκτησε το προβάδισμα, όταν στο 68΄ ο Ντάγκλας Κόστα με γυριστό σουτ έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 87΄ ο Χούμελς με κεφαλιά, σε εκτέλεση κόρνερ του Λέιτνερ.

REUTERS

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα πέντε θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Ντόνετσκ. Η πτήση προερχόταν από την Οδησσό και μετέφερε 44 οπαδούς της Σαχτάρ, που έρχονταν στο Ντόνετσκ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις