Οργή σε Τουρκία και Ιαπωνία για την απόφαση της ΔΟΕ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την απόρριψη της πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 15:21
REUTERS/Toru Hanai

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πάλης της Ιαπωνίας, Τομιάκι Φούκουντα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τατσουχίρο Γιονεμίτσου (δεύτερος αριστερά) και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Σινίτσι Γιουμότο, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, δίνουν συνέντευξη τύπου στο Τόκιο. Η απόφαση της ΔΟΕ να θέσει εκτός Αγώνων το άθλημα της πάλης το 2020, έφερε την αγανάκτηση και στην Ιαπωνία, που αποτελεί άλλη μια χώρα με μακρά παράδοση στο αγώνισμα.

A- A A+

Δεύτερη ημέρα σήμερα μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι θα θέσει εκτός Αγώνων το άθλημα της πάλης το 2020, κι ενώ στην Ελλάδα η επίσημη Πολιτεία διατηρεί ανεξήγητη σιωπή, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σάλος.

Η υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για την ανάληψη της διοργάνωσης των Αγώνων το 2020 είναι από τις σοβαρότερες και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες εν όψει της τελικής επιλογής.

YOUTUBE

To ρεπορτάζ του AP

Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η πάλη αποτελεί εθνικό άθλημα στη γειτονική χώρα, η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Τούρκων παραγόντων, που δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν με όλα τα μέσα στον εξοβελισμό της πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

«Είμαστε η πιο σοβαρή υποψηφιότητα. Το να διοργανώσουμε τους Αγώνες στην Κωνσταντινούπολη χωρίς την πάλη στο πρόγραμμα είναι αδιανόητο,» δήλωσε εξοργισμένος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χαμζά Γερλικαγιά.

Με αγανάκτηση, επίσης, υποδέχθηκαν την απόφαση της ΔΟΕ στην Ιαπωνία, που αποτελεί άλλη μια χώρα μια μακρά παράδοση στο αγώνισμα, όπως άλλωστε αποδεικνύουν τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που η χώρα του «ανατέλλοντος ήλιου» κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις