Μετά τις 15 Μαρτίου η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα

Παραιτούμαι για το καλό της Εκκλησίας, δηλώνει ο Βενέδικτος ο 16ος
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 12:36
REUTERS/STEFANO RELLANDINI
Ο πάπας Βενέδικτος χαιρετά το πλήθος σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του πριν παραιτηθεί.
A- A A+

Μετά τις 15 Μαρτίου θα αρχίσει τις εργασίες του το κονκλάβιο των καθολικών επισκόπων το οποίο είναι υπεύθυνο για την εκλογή του διαδόχου του πάπα Βενέδικτου του 16ου, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Το σώματα των καρδινάλιων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εκλογή του νέου προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας θα κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής 15 έως 20 ημέρες από τη στιγμή που η θέση θα χηρεύσει, με την παραίτηση του Βενέδικτου στις 28 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή νέου Ποντίφικα αναμένεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε και οι Καθολικοί θα εορτάσουν το Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης συνεδρίασης του κονκλάβιου για την εκλογή, οι επίσκοποι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την Καπέλα Σιστίνα.

Βενέδικτος 16ος: Παραιτούμαι για το καλό της Εκκλησίας

REUTERS

Βέβαιος ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα στηριχθεί από τον Θεό και τους πιστούς, παρά τις δυσκολίες, εμφανίστηκε εξάλλου ο πάπας Βενέδικτος, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του. Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η απόφασή του αυτή δεν θα κάνει κακό στην Εκκλησία.

Μιλώντας σε ευρύ κοινό, σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του πριν την προαναγγελθείσα παραίτησή του, ο Ποντίφικας εξήγησε ότι έχει επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του, αλλά και της μειούμενης φυσικής και πνευματικής του δύναμης.

«Συνεχίστε να προσεύχεστε για μένα, για την Εκκλησία και για τον μελλοντικό πάπα», ανέφερε, απευθυνόμενος στο πλήθος που συνωστίστηκε στο Βατικανό για να τον ακούσει.

Ο πάπας είπε τέλος πως παραιτείται «για το καλό της Εκκλησίας» και πως είναι βέβαιος πως ο Χριστός θα συνεχίσει να την καθοδηγεί.

YOUTUBE/ASSOCIATEDPRESS

Έδειχνε και ακουγόταν δυνατός και η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από τις επευφημίες πιστών και τουριστών που βρέθηκαν στο Βατικανό.

Υπολογίζεται πως στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 8.000 άτομα, τα οποία τον καλωσορίσαν με παρατεταμένο χειροκρότημα και δάκρυα στα μάτια.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή