Πολύ... «σκληρή» για τη Βαλένθια η Παρί

Οι Γάλλοι πήραν τη νίκη που ήθελαν στο «Μεστάγια»
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 23:46
REUTERS/HEINO KALIS

Οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν συγκεντρώνονται για να πανηγυρίσουν το δεύτερο γκολ τους στον αγώνα με την Βαλένθια στο «Μεστάγια».

A- A A+

Τη μισή πρόκριση για τους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε απόψε η Παρί Σεν Ζερμέν, που νίκησε στο «Μεστάγια» τη Βαλένθια με 2-1.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, πάντως, δυσκόλεψε μόνη τα πράγματα προς το τέλος του αγώνα, καθώς όχι μόνο δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το «καθαρό» 2-0 με το οποίο είχε προηγηθεί, αλλά είδε τους Ισπανούς να σημειώνουν ένα σημαντικό γκολ, που τους επιτρέπει να διατηρούν κάποιες ελπίδες και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις.

Η Παρί ξεκίνησε πολύ δυνατά, χωρίς να επηρεαστεί από την έδρα, και πριν κλείσει το ημίχρονο προηγήθηκε 2-0 με γκολ των δύο Αργεντινών άσων της, του Λαβέτσι στο 10΄ και του Παστόρε στο 43΄, από καταπληκτική ενέργεια και σέντρα του εξαιρετικού Λούκας Μόουρα, ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι στο 9΄.

Στην επανάληψη ο Ερνέστο Βαλβέρδε ρίσκαρε, περνώντας στον αγώνα τους Βαλντές και Κανάλες στις θέσεις των Ζόνας και Μπανέγκα και δίνοντας εντολή για πίεση από ψηλά. Η υψηλή ατομική τεχνική της γαλλικής ομάδας, όμως, επέτρεπε στην Παρί να διασπά εύκολα το αντίπαλο πρέσινγκ και να βγαίνει σε ταχύτατες αντεπιθέσεις, με τους Ιμπραΐμοβιτς (60΄, 65΄) και Λαβέτσι (62΄) να χάνουν κλασικές ευκαιρίες για το 0-3.

Τρίτο γκολ πάντως σημειώθηκε από τον Λαβέτσι στο 77΄, αλλά ακυρώθηκε μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού. Έτσι, στο 89΄ ο Ραμί βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 1-2 μετά το φάουλ του Τίνο Κόστα, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ιμπραΐμοβιτς με (αυστηρή) κόκκινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις