Δίκη «17Ν» : Κατάθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Βότση

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 11:51
A- A A+

«Ενας άνθρωπος που είναι μόνιμος στόχος των διωκτικών αρχών είναι αδιανόητο να μετέχει σε μία συνωμοτική και εγκληματική οργάνωση», υποστήριξε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη.

Ο μάρτυρας επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσέρχεται για να καταθέσει υπέρ του Γιάννη Σερίφη, αφού, όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που εκείνος βρίσκεται στο εδώλιο. Ο κ.Βότσης χαρακτήρισε ελλιπέστατο το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Γιάννη Σερίφη.

Η κατηγορία είναι αδιανόητη για έναν αγωνιστή που ποτέ δεν φόρεσε μάσκα. Ο,τι πίστευε το έλεγε ανοιχτά. Αναλάμβανε την ευθύνη των πράξεών του και ήταν έτοιμος να πληρώσει γι' αυτές. Εχει το ήθος του αγωνιστή της Αριστεράς, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Αν ήταν μέλος της «17 Νοέμβρη» θα ήταν από τις τιμητικές εξαιρέσεις που θα έλεγε «ναι ήμουν». Οι Αριστεροί δεν κρατάνε κουμπούρια», είπε ο κ. Βότσης.

Ο κ. Βότσης αναφερόμενος στη «17 Νοέμβρη» είπε ότι πιστεύει πως ο λόγος της οργάνωσης ήταν άκρως λαϊκίστικος. «Θεωρώ τη «17 Νοέμβρη» προβληματική, με μέλη μη επαρκώς προβληματισμένα», είπε και ανέφερε πως το γεγονός ότι μπορεί και να δημιουργήθηκαν συναισθήματα ευφορίας με τις δολοφονίες βασανιστών της χούντας και ενός «αρχιπράκτορα της CIA», δεν δικαιολογεί τις εν ψυχρώ δολοφονίες.

Ο κ. Βότσης επέκρινε τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου που παρέχουν ευεργετήματα σε όποιον βοηθήσει στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης.

- Μάρτυρας : Είναι ανήθικο να δίνει ο αντιτρομοκρατικός νόμος ευεργετήματα σε όποιον καταδώσει τους συντρόφους του.

- Πρόεδρος : Ξέρετε κανένα κράτος που να μην έχει τέτοιους νόμους; Πιάσανε πρωθυπουργό με αυτούς.Οι ρίζες του λεγόμενου καταδότη είναι ανήθικες, αλλά το κοινωνικό σύνολο πρέπει να αμυνθεί.

Νωρίτερα,κατά τη διάρκεια εξέτασης του πρώην διοικητή των ΕΚΑΜ Μιχάλη Μαυρουλέα, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί σκευωρίας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα για όσα διαδραματίστηκαν στην Λουίζης Ριανκούρ.

Από τον διάλογο μάρτυρα κατηγορουμένου προέκυψε ότι τότε είχαν βρεθεί τετ α τετ με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου να σχολιάσει χαρτιολογώντας : «Εντάξει. Αφού ξανασυναντηθήκατε, χαρήκατε και οι δύο. Πάτε στο καλό κύριε μάρτυρα».

- Μάρτυρας : Και που είμαστε ζωντανοί. Θαύμα είναι. Θα μπορούσαν τότε να μας είχαν σκοτώσει.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του κ.Βότση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή