Formula 1: Επιστροφή στη Ferrari

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 19:49
EPA/GERO BRELOER

Ο Μίκαελ Σουμάχερ (αριστερά) πανηγυρίζει τη νίκη στο ιταλικό GP το 2004, δίπλα του ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια που τερμάτισε τρίτος και πίσω ο Ρόρι Μπάιρν, αρχισχεδιαστής της Ferrari.

A- A A+

Η Ferrari θέλει οπωσδήποτε να προετοιμαστεί έγκαιρα για τις σαρωτικές αλλαγές το 2014 και να επιστρέψει στην κορυφή. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να επαναφέρει στην ενεργό δράση ένα πρώην επιτυχημένο στέλεχός της, τον Ρόρι Μπάιρν.

Ο 69χρονος Νοτιοαφρικανός ήταν ο αρχισχεδιαστής όλων των μονοθεσίων του Μίκαελ Σουμάχερ με τα οποία ο γερμανός πιλότος κέρδισε τους επτά παγκόσμιους τίτλους του, δύο στη Benetton και πέντε στη Ferrari.

O Μπάιρν αποσύρθηκε στα τέλη του 2006 και παρέδωσε τα ηνία τότε στον Αλντο Κόστα. Παρέμεινε, ωστόσο, για τα δύο επόμενα χρόνια σύμβουλος της ιταλικής ομάδας, μέχρι να αποσυρθεί πλήρως.

Καθώς φαίνεται, η Ferrari αποφάσισε να τον επαναφέρει έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας. Η παρουσία του στην αποκάλυψη της F138 καταδεικνύει ότι ήδη έχει πιάσει δουλειά στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, με δηλώσεις του στο Auto Motor und Sport, λέγοντας ότι ασχολείται με το μονοθέσιο του 2014.

Ως γνωστόν, η Ferrari προχώρησε σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της. Υπάρχουν πλέον, δύο σχεδιαστικές ομάδες, η μία, με επικεφαλής τον Σιμόνε Ρέστα, η οποία ασχολείται με την F138 και μία δεύτερη, του Φάμπιο Μοντέκι, που έχει αναλάβει το μονοθέσιο του 2014. Και οι δύο επικεφαλής λογοδοτούν στον Νικόλα Τομπάζη, με τον Byrne να αναλαμβάνει ρόλο βοηθού του Ελληνα αρχισχεδιαστή της Scuderia.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις