WRC: Η συνέντευξη Τύπου του ράλι Ακρόπολις

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 19:11
UPD:06/04/2013 22:02
EPA/ALEXANDROS VLACHOS
A- A A+

Το ράλι των θεών επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά. Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Ράλι Ακρόπολις που αισίως φέτος φτάνει στην 59η εκδοχή του.

Είναι η τρίτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους του διακεκριμένου αγώνα, ο οποίος εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια. Το φετινό Ράλι Ακρόπολις αποτελεί τον έκτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου.

Το κέντρο του αγώνα είναι για μία ακόμη φορά το Λουτράκι ενώ η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει όλες τις ειδικές. Συνολικά το ράλι αποτελείται μόλις από 14 ειδικές διαδρομές, οι οποίες φτάνουν στα 306,53 απαιτητικά χιλιόμετρα στο σύνολο τους. Η συνολική απόσταση του αγώνα (μαζί με τις απλές διαδρομές) ανέρχεται στα 1.052 χιλιόμετρα. Οι περισσότερες ειδικές διαδρομές διεξάγονται τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 1η Ιουνίου, και φτάνουν τις οκτώ, ενώ την Παρασκευή πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η νυχτερινή ειδική στην Κινέτα. Το δεύτερο πέρασμα από την ΕΔ στο Λουτράκι αναμένεται να αποτελέσει και την Power stage του αγώνα, με την ελπίδα ότι η παρουσία του κόσμου θα είναι μεγάλη.

Στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση του Ράλι Ακρόπολις παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρήστος Δήμας, η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτα Ψαράκη καθώς επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδίως των περιοχών από όπου θα περάσει ο αγώνας.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να συνεχίσει να φιλοξενεί τον αγώνα, αναλαμβάνοντας το κόστος που της αναλογεί, ενώ αποκάλυψε πως γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση και άλλων ειδικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή.

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μήνυμα που απέστειλε, τόνισε: «Στο Υπουργείο Τουρισμού προωθούμε την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητές μας».

Ο κ. Παύλος Αθανασούλας, πρόεδρος της Celeritas, της εταιρείας που τα τρία τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα, ευχαρίστησε τόσο την πολιτεία όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκονται δίπλα στο ράλι, αλλά και τους χορηγούς της προσπάθειας αυτής, στους οποίους φέτος προστέθηκε και ο ΟΤΕ.

Αλυτάρχης του αγώνα είναι η κ. Ανίτα Πασαλή, η οποία παρουσίασε τις λεπτομέρειές του, εστιάζοντας παράλληλα στον εθελοντισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις