Ξαναβγαίνουν τα αστέρια στον ποδοσφαιρικό ουρανό της Ευρώπης

Το Τσάμπιονς Λιγκ ξαναρχίζει με τη φάση των «16»
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 12:36
REUTERS/HEINO KALIS

Οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια προπόνησής τους στη Βαλένθια. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Με τη σκιά του σκανδάλου που εσχάτως αποκάλυψε η Europol να πλανάται ακόμη στον ευρωπαϊκό ουρανό και να επισκιάζει την αξιοπιστία της διοργάνωσης, το Τσάμπιονς Λιγκ επαναρχίζει απόψε με τις πρώτες δύο αναμετρήσεις για τη φάση των «16», στις οποίες η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε υποδέχονται τη βαθύπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν των αραβικών κεφαλαίων, ενώ στη Γλασκώβη η Σέλτικ περιμένει τη Γιουβέντους.

Στην ισπανική πόλη θα διεξαχθεί ένα ματς με… ταξικές αποχρώσεις, με τους «πένητες» Ίβηρες να φιλοξενούν μια από τις τελευταίες «γαλαζοαίματες» των ευρωπαϊκών σαλονιών. Μπάλα όμως δεν παίζουν τα χρήματα αλλά οι ποδοσφαιριστές, όπως μυριάκις έχει ειπωθεί και άλλες τόσες φορές επιβεβαιωθεί στο χορτάρι, οπότε ο στόχος της πρόκρισης που έχει θέσει ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είναι απολύτως ρεαλιστικός.

Ως προς τα αγωνιστικά ζητήματα των δύο αντιπάλων, από τις «νυχτερίδες» θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μπαραγκάν. Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι δεν έχει συμπεριλάβει στην αποστολή των πρωτεουσιάνων τον Μπέκαμ, ενώ δεν υπολογίζει ούτε στους τραυματίες Τιάγκο Σίλβα και Τιάγκο Μότα.

Στη Σκωτία, η Σέλτικ θέλει να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη φάση των ομίλων, όπου και κατέγραψε μια ιστορική για το  libro d΄ oro της σελίδα, με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά επανεμφανίστηκε στους «16» της διοργάνωσης ύστερα από πέντε χρόνια και θα ήθελε να συνεχίσει, όμως απέναντί της θα βρει μια «καθηγήτρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την οποία ο ικανότατος και πανέξυπνος τεχνικός της, Αντόνιο Κόντε, φιλοδοξεί να επαναφέρει στην κορυφή της «γηραιάς ηπείρου».

Ο τεχνικός της Σέλτικ, Νιλ Λένον, έχει αμφίβολους τους τραυματίες Σαμαρά και Ιζαγκίρε, ενώ από τη «vecchia signora» θα απουσιάσουν οι τραυματίες Κιελίνι, Ντε Τσέλιε, Πέπε και Μπέντνερ, επανέρχεται όμως ο Ασαμόα. Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 21:45

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις