Αναβλήθηκε για τις 12/6 η δίκη των μελών του ΠΑΜΕ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 11:54
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Νέα αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε η δίκη των 35 μελών του ΠΑΜΕ που κατηγορούνται για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδικαλιστές, από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων περίπου 1.000 άτομα. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς την Ευελπίδων.

YOUTUBE/902PORTAL

Σε δηλώσεις της από τα δικαστήρια η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου. «Δεν είναι τυχαίο που έριξε αυτή τη βόβμα για το νόμο και σίγουρα το φέρει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ επισήμανε ότι ξεκίνησε η κατηγορία με καταστροφές στο υπουργείο και τώρα διώκονται για πλημμέλημα και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εργασίς είναι χώρος επίσκεψης εργαζομένων και διαξιφισμών με τον υπουργό.

YOUTUBE/902PORTAL

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 11.00, καλώντας όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Σε βάρος των 35 μελών του ΠΑΜΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, ενώ σε ό,τι αφορά το σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια έρευνας από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή