Επανεκλογή Καπράλου στην προεδρία της ΕΟΕ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 22:46
ICON

Ο Σπύρος Καπράλος.

A- A A+

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανανεώνοντας τη θητεία του για δεύτερη συνεχή τετραετία.

Ταυτόχρονα, έγινε η εκλογή για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ ορίστηκαν οι πρόεδροι σε κάποιες από τις Επιτροπές της ΕΟΕ.

Α΄ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Κανελλάκης (σκοποβολή), Β΄ αντιπροέδρος ο Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστική), γενικός γραμματέας ο Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία) και ταμίας ο Αντώνης Νικολόπουλος (κανόε-καγιάκ).

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι Σπύρος Καπράλος, Παύλος Κανελλάκης, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος , Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Σπύρος Ζαννιάς (τέννις) και Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος), ενώ στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη για την τετραετία 2009-2013, ο Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία).

Στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας προΐσταται ο Γιάννης Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα), στην Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ο Γιάννης Καρράς (κωπηλασία) και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος ο Γιώργος Λενός (πυγμαχία).

«Από τη μία πλευρά, χαίρομαι γιατί αναγνωρίσατε το έργο που έγινε την προηγούμενη τετραετία, από την άλλη όμως, είμαι πολύ προβληματισμένος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και τον άχαρο ρόλο που ως Ολυμπιακή Επιτροπή  θα έχουμε αυτή την τετραετία,» δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Σπύρος Καπράλος.

«Ο ελληνικός αθλητισμός και οι αθλητικές ομοσπονδίες, λόγω των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης, αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης… Η Πολιτεία θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό, εξετάζοντας τρόπους χρηματοδότησης που ξεπερνούν τη γραφειοκρατία του δημοσίου,» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις