Άλμα σωτηρίας για τον Πλατανιά

Καλύτεροι οι Κρήτες πήραν μια δίκαιη νίκη
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 21:20
MOTION TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η ομάδα των Χανίων νίκησε στο γήπεδο των Περιβολίων τον Άρη 2-0. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Περίπoυ 2.5 μήνες ή διαφορετικά εννέα αγωνιστικές χρειάστηκε ο Πλατανιάς για να … σπάσει το ρόδι και να γευθεί τη χαρά της νίκης, την οποία αγνοούσε από τις 25 Νοεμβρίου, στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη (2-1 επί του Παναθηναϊκού).

Η ομάδα των Χανίων νίκησε στο γήπεδο των Περιβολίων τον Άρη 2-0, με γκολ των Ναζλίδη (45΄) και Αναστασάκου (63΄), αφήνοντας τους «κίτρινους» προτελευταίους στην κατάταξη, ενώ προσπέρασε και την Κέρκυρα και, τουλάχιστον προσωρινά, τέθηκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Από την πλευρά του ο Άρης φανέρωσε σε άλλο ένα παιχνίδι τις αδυναμίες και την έλλειψη λύσεων στο ρόστερ του, όμως έχει δικαιολογημένα παράπονα για τη φάση της αποβολής του Γιαννιώτα στο 51ο λεπτό, με το σκορ στο 1-0.

Το πάθος μπορεί να πλεόναζε στον αγωνιστικό χώρο, όμως έλειπε η ποιότητα και όπως ήταν φυσικό απουσίαζαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Μετά την παρέλευση του ημίωρου, όμως, η ζυγαριά άρχισε να κλίνει προς το μέρος των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 32ο λεπτό είχαν δοκάρι, στην προβολή του Γιάννου σε σέντρα του Κάλαϊζιτς.

Στο 44ο λεπτό η βολίδα του Κάλαϊτζιτς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Άρη δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και αναγκάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, μετά το σουτ του Ναζλίδη.

Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο πολύ δύσκολες φάσεις: στο 49ο λεπτό οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Διαμαντάκου, στην κεφαλιά του Αναστασάκου, ενώ στο 51΄ ο Μάνταλος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Γιαννιώτα, σε μια άτυχη γι΄ αυτόν στιγμή αφού ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν χτύπησε τον Ναζλίδη.

Με ψυχολογικό πλεονέκτημα από το υπέρ τους αποτέλεσμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Πλατανιάς κυριάρχησε στο τερέν των Περιβολίων και απείλησε με δεύτερο γκολ στο 53΄, με το σουτ του Μπέλιτς να περνά άουτ και στο 57΄, όταν η κεφαλιά του Κάστελς είχε την ίδια τύχη.

Τελικά την «ασφαλιστική δικλείδα» έθεσε ο Αναστασάκος στο 63ο λεπτό, όταν με δυνατό δεξί διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 και έκρινε οριστικά την ιστορία αυτού του αγώνα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις