Συνάντηση Τζωρτζ Μπους, Τόνι Μπλερ

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 13:41
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ είχαν σήμερα κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στο Εβιάν που είναι αφιερωμένη στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε μέλος της βρετανικής αποστολής.

«Μίλησαν για την κατάσταση στο Ιράκ, για το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, καθώς και για μία σειρά άλλων θεμάτων που συνδέονται με την Ομάδα των 8, δήλωσε η ίδια πηγή, χαρακτηρίζοντας «λίαν εποικοδομητική» τη συνάντηση.

Οι εργασίες της συνόδου κορυφής του Εβιάν επανελήφθησαν σήμερα το πρωΐ έπειτα από τη χθεσινή πρώτη ημέρα συνομιλιών αφιερωμένων στην ανάπτυξη και την Αφρική.

Στη σημερινή ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται η οικονομική ανάπτυξη και τα μέσα για την ανάκαμψή της, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία απειλούνται από αντιπληθωρισμό, η Ευρώπη πλήττεται από οικονομική ύφεση και η Ιαπωνία δεν κατορθώνει να βγει από τον οικονομικό μαρασμό, ενώ παραμένει η διατλαντική ένταση.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι Οκτώ αναμένεται να συζητήσουν την κατάσταση στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το θέμα της τρομοκρατίας και των όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει από το Εβιάν αμέσως μετά το γεύμα, 24 ώρες πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής, για να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής του Σαρμ ελ Σεχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή