Βουλή : Χρηματοδότηση μη κυβερνητικών οργανώσεων

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 13:26
A- A A+

Το θέμα της χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) ήρθε και πάλι στη Βουλή με πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης για να προσκληθούν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για το ποιές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται, από πού και με τι ποσά.

Η πρόταση έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και υπέρ της τάχθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, με αποτέλεσμα να οριστεί η Τρίτη 10/6 στις 11 π.μ. για να κληθούν οι εν λόγω υπουργοί να ενημερώσουν την Επιτροπή.

Ειδικότερα ο Ι. Καψής (ΠΑΣΟΚ) επεσήμανε ότι τεράστια κονδύλια διακινούνται για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, σημαντικό μέρος των οποίων χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και επηρεασμό ψήφων.

Ζήτησε επίσης ενημέρωση από τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών με συγκεκριμένο κατάλογο για τις χρηματοδοτήσεις και τους ελέγχους που έχουν γίνει.

Η Λιάνα Κανέλη (ΚΚΕ) ανέφερε εξ άλλου ότι «εκτός από τις φανερές χρηματοδοτήσεις υπάρχουν και τα μυστικά κονδύλια, και τα στοιχεία που υπάρχουν καταστρέφονται μετά από τρίμηνο», ζήτησε δε να δοθούν τα στοιχεία πριν τη σύγκλιση της Επιτροπής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος από την πλευρά του έθεσε και το θέμα της χρηματοδότησης από εποπτευόμενους από τα υπουργεία οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή