Παραλήρημα Σάββα Ξηρού στη δίκη για «17N»

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 15:57
A- A A+

Ενταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν έλαβε το λόγο ο Σάββας Ξηρός προκειμένου να σχολιάσει το πόρισμα της έρευνας που διενεργήθηκε στον Ευαγγελισμό μετά τις καταγγελίες του περί ψυχολογικών πιέσεων και χρήσης ψυχοφαρμάκων κατά τη διάρκεια νοσηλείας του.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να διαβάζει σημειώσεις του, στις οποίες αποκαλούσε το δικαστήριο μεσαιωνικό.

Ο πρόεδρος του είπε ότι του απαγορεύει τέτοιες εκφράσεις, και τον προειδοποίησε με απομάκρυνσή του από την αίθουσα. Ο Ξηρός συνέχισε να διαβάζει τις σημειώσεις του, προκαλώντας τις παρεμβάσεις και του εισαγγελέα έδρας Χρήστου Λάμπρου, καθώς ο κατηγορούμενος αποκάλεσε το δικαστήριο τρομοέκτρωμα και ενεργούμενο.

Ο Ξηρός υποστήριξε ότι η δημοκρατία που υπερασπίζεται το δικαστήριο είναι υπεύθυνη για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, για την παράδοση του Οτσαλάν και για τον Αττίλα 2. «Είναι δημοκρατία εργολάβων, κατασκόπων και εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου».

Ο πρόεδρος παρότρυνε τον εισαγγελέα να μην διακόπτει τον κατηγορούμενο: «Ας τον αφήσουμε, για να ακούει και ο ελληνικός λαός ποιοί ήταν».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με εξέταση μαρτύρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή