Γ. Μπαρτζώκας: «Μπράβο στον Παναθηναϊκό, αλλά η διαιτησία ήταν άθλια»

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 00:09
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για τα όσα συνέβησαν στο Ελληνικό.

Ο 47χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου. Έκανε ένα καλό παιχνίδι. Καταδικάζουμε αυτά που έγιναν και μετέτρεψαν τη γιορτή σε τραγωδία. Θα πω κάτι 100% αληθινό και ειλικρινές, για τη φωτοβολίδα που κατέληξε στο κεφάλι του Χάινς και τον ξάπλωσε κάτω. Μπήκε να παίξει ημιλιπόθυμος και ζαλισμένος. Διαπίστωσα πως η ομάδα είχε πάθει σοκ. Έτσι μεταφράστηκε το πώς μπήκαμε στον αγώνα, αναποφάσιστοι, διστακτικοί. Επηρεάστηκε πολύ η ομάδα, είναι ανθρώπινο και λογικό», είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, εμείς γυρίσαμε στο ματς, χωρίς να έχουμε γενικά καλή απόδοση. Γενικά ήμασταν σε μέτρια μέρα. Τα δύο τρίποντα που έβαλε ο Παναθηναϊκός στη λήξη των επιθέσεων, και με την άμυνά μας σε πλήρη διάταξη, ειδικά του Ούκιτς, επηρέασαν πολύ τη ψυχολογία των παικτών. Περάσαμε και μπροστά, είχαμε τύχη για τη νίκη, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μέσα σε όλα αυτά που έγιναν, σε κλίμα τρομοκρατίας για το μπάσκετ και την κοινωνία, με τις αναταραχές, με την επίθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ όπου δεν άνοιξε μύτη και το κλίμα ήταν καταπληκτικό και το γράψατε όλοι αυτό, είχαμε τις επιθέσεις στους διαιτητές, στον Πηλοΐδη, στον Κορομηλά, και φυσικά τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού όρθιο στον πάγκο να απειλεί τους διαιτητές. Είναι να απορείς πώς έγινε το παιχνίδι. Αυτά δεν είναι φυσιολογικά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά τα όσα έγιναν πρέπει να μας προβληματίσουν ακόμα μία φορά».

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι δεν πήγε καλά από αγωνιστικής άποψης για την ομάδα του είπε: «Περνάει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτο. Θα έλεγα ότι μέτρησε πολύ το ότι δεν μπήκαμε καλά στο ματς, μετά το σοκ στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ, εμείς είχαμε και πολλά λάθη. Αντιδράσαμε στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μας έδωσε πολλά ανοιχτά σουτ, χάσαμε και πολλά όμως, αλλά με υπομονή ισορροπήσαμε και περάσαμε μπροστά. Είχαμε, γενικά, καλά ποσοστά για τέτοιου είδους αγώνα. Η διαφορά ήταν στα ριμπάουντ και στις ελεύθερες βολές. Ο Σπανούλης και ο Λο είχαν συνολικά δύο βολές και ο Διαμαντίδης 12 με την τεχνική ποινή που έδωσαν οι διαιτητές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις