«Άλωσε» και το ΟΑΚΑ η Ξάνθη

Με γκολ του Ντιέ στο 41΄
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 21:33
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο Ντιέ, σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα, με το οποίο η Ξάνθη κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

A- A A+

Με γκολ του Ντιέ στο 41΄ η Ξάνθη πήρε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 1-0.

Ογδόντα τέσσερις ημέρες χωρίς νίκη μετράει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, καθώς την τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πανηγύρισαν στην έδρα τους ήταν στις 18 Νοεμβρίου 2012, όταν είχαν επικρατήσει του ΠΑΟΚ! 

Οι γηπεδούχοι ήταν υποτονικοί από το ξεκίνημα του αγώνα, σε αντίθεση με τη Ξάνθη που ήταν πολύ σωστά στημένη από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και πήρε γρήγορα τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι Ακρίτες απείλησαν στο 2΄ με τον Ονουάτσι (σουτ άουτ) και οι φωνές του Φάμπρι δεν άργησαν. προς στιγμή φάνηκε ότι «ξύπνησαν» τους παίκτες του (10 σουτ Καζιγιάμα άουτ), ενώ μέχρι το 20΄ απείλησαν άλλες δύο φορές με τον Ιάπωνα και τον Σο.

Η Ξάνθη αντέδρασε σιγά-σιγά κι άρχισε να κλείνει τους χώρους των «πράσινων», οι οποίοι δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή και σε συνδυασμό με την έλλειψη κλασικού φορ δεν δημιουργούσαν ούτε ευκαιρίες.

Στο 23’ η Ξάνθη θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Κάκος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Καρνέζη πάνω στον Ονουάτσι. Τελικά, στο 41΄ ο Ντιέ με φοβερό σουτ από 25 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη κι έκανε το 0-1.

Στο 46’ ο Φάμπρι έβαλε τον Εσπάρθα αντί του καλού Καζιγιάμα και πέρασε τον Ισπανό αριστερά, ο Σισοκό ήρθε στο κέντρο και ο Μαυρίας δεξιά, θέλοντας να αλλάξει μεσοεπιθετικά την εικόνα της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός, παρ'  όλα αυτά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η επέμβαση του Λόντιγκιν στην κεφαλιά του Σο στο 71’ και το δοκάρι του Εσπάρθα λίγο αργότερα δεν έφεραν την ισοφάριση και η Ξάνθη απέδρασε με το σπουδαίο διπλό.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις