WRC: Ξεφεύγει ο Οζιέ

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 22:45
UPD:06/04/2013 22:02
EPA/MICKE FRANSSON

Φαβορί για τη νίκη φαντάζει ο Γάλλος οδηγός.

A- A A+

Το δίδυμο Οζιέ – Polo R WRC δείχνει τις ικανότητες του και στο χιόνι. Ο Γάλλος πήρε τα ηνία του αγώνα στη Σουηδία και προηγείται στην γενική κατάταξη του δεύτερου Λεμπ με 32,2 δευτερόλεπτα.

Ο Οζιέ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ράλι κερδίζοντας τις πέντε ειδικές διαδρομές μέχρι στιγμής. Εχει την πρωτοπορία από την δεύτερη ειδική και την κράτησε μέχρι το τέλος του σημερινού πρώτου σκέλους του αγώνα.

EPA/MICKE FRANSSON

Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνει ο Λεμπ.

YOUTUBE/CITROENWRT

Η μεγάλη μάχη γίνεται μεταξύ των Λεμπ και Λάτβαλα για τη δεύτερη θέση, η οποία έχει αλλάξει χέρια τέσσερις φορές. Τελικά, ο Γάλλος πολυπρωταθλητής ήταν αυτός που κατάφερε να την αποσπάσει, εκμεταλλευόμενος ένα πρόβλημα στην ενδοεπικοινωνία του Φινλανδού κατά την τέταρτη ειδική ενώ παράλληλα σημείωσε καλύτερο χρόνο στην έκτη ΕΔ.

EPA/MICKE FRANSSON

Αν δε δεχόταν ποινή, ίσως να ήταν πιο ψηλά στη γενική κατάταξη ο Μαντς Οστμπεργκ.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκεται ο Μαντς Οστμπεργκ, ο οποίος με τους χρόνους που σημειώνει σίγουρα θα βρισκόταν πιο ψηλά. Η τιμωρία του όμως με ποινή 20 δευτερολέπτων γιατί ξεκίνησε με καθυστέρηση την τρίτη ΕΔ, τον έριξε κάτω από την πρώτη τριάδα. Αυτό έγινε γιατί προσπάθησε να καθαρίσει τους αεραγωγούς από το χιόνι διότι προέκυψε πρόβλημα υπερθέρμανσης του κινητήρα. Ο Νορβηγός ωστόσο πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο τις επόμενες ημέρες.

Πίσω βρίσκεται ο teammate του Ευγκένι Νόβικοφ, οποίος είναι 10,5 δευτ. μπροστά από το σουηδό Πόντους Τίντεμαντ. Ο οδηγός της Ford έχει εντυπωσιάσει στην πρώτη του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στην έκτη θέση.

Ακολουθεί ο Γιούχο Χάνινεν, 26,1 δευτ. πίσω από τον Σουηδό ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν οι Τιερί Νουβίλ, Χένινγκ Σόλμπεργκ και Μάρτιν Πρόκοπ, αντίστοιχα.

Μεγάλος άτυχος ο Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος στη  δεύτερη ειδική διαδρομή είχε μία έξοδο και χρειάστηκαν 25 λεπτά μέχρι να επιστρέψει στον αγώνα. Προβλήματα είχε και ο Ντάνι Σορντό που έπεσε στην ενδέκατη θέση της γενικής όταν χτύπησε στο χιόνι και κόλλησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις