Δίκη «17Ν» : Ενταση για την κατοχή γαλλικής άδειας οδήγησης από τον Γιωτόπουλο

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 11:19
A- A A+

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο, που αφορά την πλαστή γαλλική άδεια οδήγησης, που βρέθηκε στην κατοχή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Η άδεια ανήκει στη Γαλλίδα υπήκοο Hons Cristian και εντοπίστηκε από τις γαλλικές αρχές σε κρησφύγετο της ΛΕΑ στο Παρίσι. Η Γαλλίδα Hons Cristian εργάζεται από το 1971 στην Αθήνα ως καθηγήτρια γαλλικών.

Ο εισαγγελέας ρώτησε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο αν είχε στην κατοχή του πριν το 1996 άλλη ταυτότητα, επειδή το πλαστό δελτίο ταυτότητας, με το οποίο κυκλοφορούσε στο όνομα Μιχάλης Οικονόμου, έχει ημερομηνία έκδοσης το 1996.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αφού είδε τη φωτογραφία της Cristian στο έγγραφο, είπε πως δεν την γνωρίζει και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην απολογία του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Κώστας Χρυσικόπουλος, κατήγγειλε οτι πρόκειται για ενημερωτικό σημείωμα και όχι για επίσημο έγγραφο.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, επιφυλάχθηκε να λάβει γνώση για την προέλευση του εγγράφου και να ενημερώσει το δικαστήριο.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Βασίλης Μαρκής, εμφανώς εκνευρισμένος ρώτησε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο πώς βρέθηκε στα χέρια του η γαλλική άδεια οδήγησης.

- Γιωτόπουλος : Το αγνοώ. Ενας παλιός αντιστασιακός μου έφτιαξε τα χαρτιά. Τον ήξερα από τη δικτατορία. Εγώ χτύπησα τα στοιχεία με τη γραφομηχανή, που είχα στο σπίτι.

- Μαρκής : Πώς βρέθηκε όμως στις γιάφκες της «17 Νοέμβρη»;

- Γιωτόπουλος : Η ταυτότητα είναι το 1976 και όχι του 1996.

- Πρόεδρος : Απαντήστε μας, όμως, πότε συμπληρώσατε την πλαστή άδεια οδήγησης.

- Γιωτόπουλος : Τη δεκαετία του '80.

Η δίκη συνεχίζεται με ανάγνωση εγγράφων.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή