Φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τη σύγκρουση τραίνων στην Ισπανία

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 11:49
A- A A+

Φόβους ότι θα φτάσουν τους 20 οι νεκροί από τη χθεσινοβραδυνή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στην ανατολική Ισπανία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη Αλμπαθέτε, Ανχελ Λόπες μιλώντας στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Δυστυχώς ,φοβόμαστε ότι υπάρχουν περίπου 20 νεκροί», δήλωσε ο Λόπες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των αρχών, από τα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών έχουν ανασυρθεί πέντε νεκροί και 40 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και 20 αγνοούμενοι επιβάτες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια των βαγονιών ο Λόπες απάντησε αρνητικά. «Φοβάμαι πως όχι» τόνισε.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα αρκετά βαγόνια να τυλιχτούν στις φλόγες. Τρία βαγόνια κάηκαν ολοσχερώς με αποτέλεσμα τα συνεργεία διάσωσης να μην μπορούν ακόμη να εισέλθουν στο εσωτερικό τους για να εντοπίσουν τους αγνοούμεους επιβάτες.

Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών-μίας επιβατικής και μίας εμπορικής έγινε χθες στις 22:40' (ώρα Ελλάδος), σε απόσταση 13 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Αλμπαθέτε, 220 χιλιόμετρα από την Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών η σύγκρουση οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη στην πόλη Τσιντσίγια, που έδωσε το πράσινο φως στην επιβατική αμαξοστοιχία να διέλθει από σιδηροδρομική γραμμή στην οποία εκείνη την ώρα αναμενόταν το εμπορικό τραίνο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή