Φήμες περί «χακαρίσματος» των email του πρώην προέδρου Μπους

Ερευνα από την αμερικανική Μυστική Υπηρεσία
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 17:59
REUTERS/DONNA CARSON

Ο 88χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, προ μηνών, σε συνάντησή του με τον Μιτ Ρόμνεϊ.

 

A- A A+

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία διερευνά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης των email του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους (του πρεσβύτερου), που προέκυψαν σήμερα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Smoking Gun.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέρα από το email του πρώην προέδρου, έχουν «χακαριστεί» και οι λογαριασμοί άλλων μελών της οικογένειας και φίλων. Κατά το Smoking Gun, παραβιάστηκαν μηνύματα σχετικά με την πρόσφατη νοσηλεία του Μπους σε νοσοκομείο, καθώς και φωτογραφίες και προσωπικά μηνύματα.

Ο άγνωστος χάκερ φέρεται να υπέκλεψε και μία λίστα με διευθύνσεις σπιτιών, αριθμούς κινητών και διευθύνσεις email, καθώς και τον κωδικό ασφαλείας για το σπίτι του Μπους στο Ντάλας.

Κατά το δημοσίευμα, υλικό έχει δημοσιευθεί σε online λογαριασμό με το υδατογράφημα «Guccifer». Μία από τις φωτογραφίες απεικονίζει τον πρώην πρόεδρο στο κρεβάτι του νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για βρογχίτιδα.

Από πλευράς του, το ABC News αναφέρει πως η Μυστική Υπηρεσία έχει επιβεβαιώσει το «χακάρισμα», συμπληρώνοντας πως ο χάκερ έχει ισχυριστεί πως είχε πρόσβαση σε προσωπικά email που φτάνουν πίσω μέχρι το 2009.

Το Smoking Gun ισχυρίζεται πως είχε έρθει σε επαφή με τον χάκερ, που χρησιμοποιεί το προαναφερθέν ψευδώνυμο, Guccifer.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος είπε πως υπέκλεψε «πολλά πράγματα», συμπεριλαμβανομένων «ενδιαφερόντων emails».

Ο ρεπουμπλικανός Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουώκερ Μπους ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η θητεία του διήρκεσε από το 1989 ως το 1993. Ηττήθηκε από τον Μπιλ Κλίντον, του κόμματος των Δημοκρατικών. Πριν την προεδρία, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν, από το 1981 ως το 1989. Έχει επίσης αναλάβει καθήκοντα διευθυντή της CIA, πρέσβης στην Κίνα και μέλος του Κογκρέσου.

Προτεινόμενα για εσάς