Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη Οτσαλάν

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 14:11
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων, υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το διάστημα της παράνομης εισόδου του Οτσαλάν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1999, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν αστυνομικοί αποσπασμένοι στην Ασφάλεια Αεροδρομίου το επίμαχο διάστημα. Ο διοικητής του τμήματος Ασφάλειας κ. Ανδρέας Μίχας κατέθεσε ότι κανένας δεν τον είχε ενημερώσει για επικείμενη άφιξη του Κούρδου ηγέτη στις 29 Ιανουαρίου 1999. Το ίδιο υποστήριξαν και οι αστυνομικοί, επόπτες ελέγχου διαβατηρίων, Χαράλαμπος Τσακτσάνης και Ιωάννης Σαραντόπουλος.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν υπήρχε καμία πληροφορία για άφιξη Οτσαλάν. Οπως τόνισαν στις περιπτώσεις που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την είσοδο κάποιου στη χώρα καταχωρείται σχετική ένδειξη στα κομπιούτερ. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε στην περίπτωση Οτσαλάν.

Οι επόπτες ανέφεραν επίσης ότι δεν είχαν ενημέρωση ούτε για άφιξη επίσημου προσώπου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ανοίξει την αίθουσα VIP.

Ο ελεγκτής ιδιωτικών πτήσεων του αερολιμένα κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε λάβει καμιά ενημέρωση για άφιξη στο Ελληνικό ιδιωτικής πτήσης. Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή