«Αφαντος», αλλά ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2001 07:42
UPD:08:18

A- A A+

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ βομβαρδισμούς να συνεχίζονται στα Τόρα Μπόρα, έφθασε αιφνιδιαστικά χθες στην Καμπούλ, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, προερχόμενος από τις χώρες του Καυκάσου, όπου έκανε σύντομη περιοδεία. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι οι μάχες δεν ολοκληρώθηκαν, αντιθέτως Αφγανός στρατηγός διοικητής ανέφερε πως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν βρίσκεται πια στα Τόρα Μπόρα, και όλοι οι εναπομείναντες μαχητές της Αλ Κάϊντα έχουν εξολοθρευτεί. Αγνοια, για τον τόπο που βρίσκεται ο Σαουδάραβας τρομοκράτης, δήλωσε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, εκτιμώντας ωστόσο ότι ο Μπιν Λάντεν, είναι ζωντανός.

Στο μεταξύ χθες, ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι δήλωσε, πως θα πρέπει να εξετασθεί η επιβολή της ποινής του θανάτου στον Αμερικανό Ταλιμπάν, Τζον Γουώκερ Λιντχ, που αιχμαλωτίσθηκε πρόσφατα στο Αφγανιστάν, ως μέτρο αποτροπής και για άλλα άτομα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Δεν γνωρίζω όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση, μολαταύτα θεωρώ ότι θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να του επιβάλλουμε την εσχάτη των ποινών, όπως ορίζεται από τον νόμο», δήλωσε ο δήμαρχος. «Οταν κάποιος διαπράττει προδοσία εις βάρος των ΗΠΑ, ιδίως όταν οι ΗΠΑ επαπειλούνται από μία επίθεση, κι από άλλη μία επίθεση, η ποινή του θανάτου είναι ένα κατάλληλο αποτρεπτικό μέτρο που πρέπει να εξετάζεται. Είναι μία αποτρεπτική οδός που θα εμποδίσει κι άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο πράγμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, για το μέλλον του 20χρονου Λιντζ που έχει ασπασθεί το Ισλάμ και συνελήφθη να πολεμά στο πλευρό των Ταλιμπάν, στη διάρκεια της ανταρσίας των κρατουμένων ισλαμιστών κοντά στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο Βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η απόφαση εναπόκειται στην κρίση της δικαιοσύνης, όμως «οι πράξεις του δείχνουν προς την κατεύθυνση» της εσχάτης προδοσίας. «Θα πληρώσει για όλες τις συνέπειες των πράξεών του», διεμήνυσε ο Πάουελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή