Δίκη «17Ν» : Θέμα έθεσε η υπεράσπιση του Βασίλη Τζωρτζάτου

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 10:14
A- A A+

Συνεχίζεται, από τις 9 το πρωΐ, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Ιπποκράτης Μυλωνάς, συνήγορος υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου, έθεσε θέμα στο δικαστήριο για το εάν πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες χαρακτήρισε ετεροχρονισμένες.

Επικαλέσθηκε το τροποποιημένο άρθρο 19, παράγραφος 3 του Συντάγματος, που απαγορεύει τη χρήση παράνομων αποδεικτικών μέσων και κατέληξε οτι πραγματογνωμοσύνες, που διατάχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, πάσχουν από νομική πλημμέλεια, γιατί δεν επετράπη στους κατηγορουμένους να ορίσουν τεχνικούς συμβούλους και ολοκληρώθηκαν μετά την έναρξη της δίκης, με αποτέλεσμα να είναι δικονομικά ανεπίτρεπτο να ληφθούν υπόψη απο το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, επεσήμανε πως οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης μπορεί να «χαϊδεύουν τα αυτιά», αλλά απέχουν απο τη νομική αλήθεια.

«Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι πλεονεκτούν έναντι του εισαγγελέα. Μόνο αυτοί ξέρουν την αλήθεια. Εμεις οι υπόλοιποι ψάχνουμε. Μπορούν να αρνηθούν την κατηγορία. Μόνο αυτοί θα εκτιμήσουν τι τους συμφέρει. Ξέρουν όμως άραγε τι τους συμφέρει; Μήπως ήξερε η «17 Νοέμβρη» τι έκανε;» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο

εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή