Τις απειλές στο πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 14:08
Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Οι Γιατροί του Κόσμου λειτουργούν το πρόγραμμα «Ανοιχτό Πολυϊατρείο» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από το 1997 και το 2001 αντίστοιχα, όπου εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας - άπορους, ανασφάλιστους, άστεγους, Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες.

A- A A+

Τις απειλές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, κατήγγειλαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης γιατρών και ασθενών του πολυϊατρείου από οργανωμένη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής και τονίζει ότι πλέον είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την προστασία γιατρών, εθελοντών και ασθενών, προτού οι απειλές γίνουν πράξη. 

«Ακόμα και στους πολέμους, ακόμα  και στις στιγμές που το μίσος και η βία ξεπέρναγαν κάθε όριο, τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό έχαιραν ασυλίας από τους εμπόλεμους. Η στοιχειώδης ανθρωπιστική λογική επιτάσσει το σεβασμό σε όσους προσπαθούν να καταπραΰνουν τον ανθρώπινο πόνο», επισημαίνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτήν ακριβώς τη στοιχειώδη ανθρωπιστική λογική, όμως, υπογραμμίζει «δεν την έχει η ναζιστική Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας επιτέθηκαν χτες στο ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωτοφανές περιστατικό στα ελληνικά χρονιά, αφού, όπως αναφέρει,  «οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους γιατρούς με στόχο να φύγει από τη γειτονιά μια πολύτιμη δομή περίθαλψης».  

«Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι το Άουσβιτς και η επιβολή του τρόμου αποτελεί την κεντρική πολιτική ατζέντα. Απέναντι σε αυτόν τον ναζιστικό εσμό, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή. Απαιτείται πολιτική απομόνωση τους κι ενεργοποίηση επιτέλους των οργάνων της πολιτείας για να μπει φραγμός στη συνεχή εγκληματική δραστηριότητα τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της, αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο επεισόδιο.

Οπως υποστηρίζει, ουδέποτε επετέθη σε ιατρείο. Τέτοιου είδους παραμύθια εκθέτουν αποκλειστικά και μόνο τους εμπνευστές τους, αναφέρει στην απάτησή της η Χρυσή Αυγή και τονίζει ότι δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τους «παρατρεχάμενους των τρομοκρατών και τους συνοδοιπόρους της τουρκικής προπαγάνδας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή