Στήθος με στήθος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

Βαρόμετρο Public Issue Φεβρουαρίου
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 22:00
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Οριακό προβάδισμα, της τάξεως του 0,5%, του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή καταγράφει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, που διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικής έρευνας από την 1η εως τις 5 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 29%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ΠΑΣΟΚ με 7%, ΔΗΜΑΡ με 6%, ΚΚΕ με 5,5% και λοιπά 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές», η ΝΔ συγκεντρώνει 48% και ο ΣΥΡΙΖΑ 38%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46%, ο Αλέξης Τσίπρας 25%, ενώ κανένας απαντά το 26%. Το 2% δεν εκφέρει γνώμη.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα, μια κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, 37% απαντά υπέρ της τρικομματικής κυβέρνησης, 23% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και 36% απαντά καμία από τις δύο. Ένα ποσοστό 4% δεν εκφέρει γνώμη.

Σε ερώτημα για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, μόλις το 21% τη θεωρεί σωστή, ενώ το 72% τη θεωρεί λάθος.

Στο ειδικότερο ερώτημα για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Ποσοστό 31% δηλώνει σίγουρα υπέρ και 8% μάλλον υπέρ. Από την άλλη, 34% δηλώνει σίγουρα κατά, 6% μάλλον κατά, ενώ ένα 17% δηλώνει ούτε υπέρ ούτε κατά. Ποσοστό 4% δεν εκφέρει γνώμη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή