MotoGP: Δεν άφησε περιθώρια ο Πεντρόζα

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 17:01
UPD:06/04/2013 22:01
REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT

Και τις τρεις ημέρες, ταχύτερος όλων ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα, κατεβάζοντας καθημερινά το χρόνο του.

A- A A+

Απόλυτος άρχοντας ήταν στη Μαλαισία ο Ντάνι Πεντρόζα χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους υπολοίπους. Ο αναβάτης της Repsol Honda κρατήθηκε στην κορυφή και τη σημερινή, τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ, κάνοντας το 3X3. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί, τον βοήθησαν να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επίδοσή του. Ετσι, το χρονόμετρο έπεσε στο 2:00.1, χρόνος που είναι καλύτερος και από τον περυσινό του Λορένθο στη συγκεκριμένη πίστα.

Ο Πεντρόζα ολοκλήρωσε το πρωί το πρόγραμμα δοκιμών του, δουλεύοντας πάνω στον κινητήρα, την ισορροπία και την κατανομή του πρόσθετου βάρους της μοτοσικλέτας του. To απόγευμα ο Ισπανός δε θέλησε να βγει και πάλι στην πίστα, μία απόφαση που τον δικαίωσε καθώς δύο περίπου ώρες πριν τη λήξη των δοκιμών άρχισε να βρέχει.

EPA/SHAMSHAHRIN SHAMSUDIN

Ο Χόρχε Λορένθο όλο το τριήμερο ήταν πολύ κοντά στον Πεντρόζα.

Οπως τις δύο προηγούμενες ημέρες, έτσι και σήμερα, πίσω από τον αναβάτη της Repsol Honda τερμάτισε ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Χόρχε Λορένθο. Μόλις τρία δέκατα χώριζαν τους δύο αναβάτες, με τον Λορένθο να συνεχίζει τις δοκιμές εξαρτημάτων και τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών για τη Yamaha.

Πίσω του ακολούθησε ο νέος teammate του, Βαλεντίνο Ρόσι, ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο. Ο ιταλός πολυπρωταθλητής δείχνει να εξοικειώνεται με τη M1 και σιγά-σιγά να βρίσκει τον παλιό, καλό του εαυτό.

REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT

Μία άσχημη πτώση είχε το πρωί ο Μαρκ Μαρκέζ στην τελευταία στροφή της πίστας, χωρίς να τραυματιστεί.

Μετά το δίδυμο της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, βρέθηκε ο Μαρκ Μαρκέζ, ο οποίος «καρδιοχτύπησε» τους ανθρώπους της Repsol Honda όταν το πρωί είχε μία άσχημη πτώση με πολλά χιλιόμετρα στην τελευταία στροφή της πίστας. Ο νεαρός Ισπανός έχασε το μπροστινό της RC213V κατά το φρενάρισμα και βγήκε εκτός πίστας. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν έπαθε απολύτως τίποτα αν και η μοτοσικλέτα του υπέστη ζημιές. Στη συνέχεια ξαναμπήκε στην πίστα με τη δεύτερη RC213V και συνέχισε τις δοκιμές του.

Ο Μαρκέζ «ταλαιπωρήθηκε» σήμερα από τον ανεβασμένο Καλ Κρούτσλοου, ο οποίος ολοκλήρωσε πολύ δυνατά το τριήμερο στη Μαλαισία. Ο Βρετανός τερμάτισε πέμπτος, έχοντας πίσω του τον Στέφαν Μπραντλ με την Honda της LCR.

EPA/SHAMSHAHRIN SHAMSUDIN

Από την έβδομη θέση ολοκλήρωσε τις δοκιμές στη Μαλαισία ο Αλβάρο Μπαουτίστα.

Ακολούθησε ο Αλβάρο Μπαουτίστα της Go & Fun Honda Gresini, ο οποίος δούλεψε πάνω στη γεωμετρία της μοτοσικλέτας του και στην ανάρτηση της Showa.

Εντυπωσιακός τις δύο τελευταίες ημέρες ήταν ο «ρούκι» Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία από την όγδοη θέση.

Στην Ducati υπάρχει αισιοδοξία μετά το πέρας το δοκιμών. Ο Νίκι Χέιντεν κατάφερε να κερδίσει ένα δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια του τριημέρου ενώ ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο παρουσίασε μία καλή εικόνα. Οι δύο αναβάτες της ιταλικής εργοστασιακής ομάδας πλασαρίστηκαν σήμερα στην ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Ο Μπεν Σπις έμεινε εκτός πίστας σήμερα αφού αποφάσισε να μην οδηγήσει για να ξεκουράσει τον τραυματισμένο του ώμο. Ετσι, μοναδικός εκπρόσωπος της Pramac ήταν ο Αντρέα Ιανόνε που τερμάτισε 13ος.

Δωδέκατος γενικής ήταν ο Αλεϊξ Εσπαργκάρο, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση στις CRT μοτοσικλέτες.

Η οικογένεια του MotoGP θα ξανασυναντηθεί σε περισσότερο από δύο εβδομάδες, (24-26 Φεβρουαρίου) και πάλι στην πίστα της Σεπάνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις