Σε αγωνιστική επιφυλακή οι ναυτεργάτες

«Παρακαταθήκη» η παναττική απεργία της Τετάρτης
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 14:02
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Σε αγωνιστική επιφυλακή δηλώνουν ότι παραμένουν οι Ενώσεις των ναυτικών. Η σημαία του αγώνα των ναυτεργατών δεν έχει υποσταλεί, συνεχίζεται με νέες πρωτοβουλίες και με την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα, διαμηνύει η ΠΝΟ και εκτός από τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ (20/2), προαναγγέλλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ στη Βουλή.

«Στην πολιτική επιστράτευση κατακτήσαμε με τον αγώνα μας την λαϊκή επιστράτευση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοικήσεις των Ενώσεων.

Αφού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την 7ημερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, επισημαίνουν ότι η «χωρίς ιστορικό προηγούμενο» απεργία συμπαράστασης στην Αττική την Τετάρτη και η συγκέντρωση αλληλεγγύης αποτελούν παρακαταθήκη των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση «στην πολιτική της βίας και τρομοκρατίας».

Οι Ενώσεις ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις απεργίες «που έχουν προαποφασιστεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου από το ΥΝΑ» και την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή, οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας», καταλήγει η ανακοίνωση των διοικήσεων των Ενώσεων:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ.

Τη στήριξή της στους έλληνες ναυτεργάτες εξέφρασε η Χρυσή Αυγή, ζητώντας τη διά νόμου θέσπιση της πρόσληψης μόνο Ελλήνων σε πλοία με ελληνική σημαία. Η ναυτιλία είναι η δύναμη του Ελληνισμού που η συγκυβέρνηση έχει θέσει στο περιθώριο, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή