Ευ. Βενιζέλος: Τελευταίο έτος της ύφεσης το 2013

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 22:22
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος της ύφεσης εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι από τον επόμενο χρόνο η οικονομία θα σημειώσει και πάλι ανάπτυξη, κάτι που όπως επισημαίνει, υποστηρίζουν πλέον και οι διεθνείς εταίροι μας. «Χρειαζόμαστε αυτή την ανάπτυξη: πολλοί πολίτες υποφέρουν, τα μέτρα λιτότητας θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθύνει πρόσκληση στους Γερμανούς να επενδύσουν  στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να έχει «μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση». «Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει  πόσο ωφελείται η Γερμανία υπερασπιζόμενη το κοινό νόμισμα και εγγυώμενη για αυτό», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η συζήτηση για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «ήταν πολύ επιβλαβής, όχι μόνο για εμάς αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για την Γερμανία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή