MotoGP: Μία από τα ίδια

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 18:01
UPD:06/04/2013 22:01
REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT

Και πάλι πρώτος σήμερα ο Ντάνι Πεντρόζα.

A- A A+

Επανάληψη του χθεσινού σκηνικού υπήρξε σήμερα στη Μαλαισία κατά τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν λόγω βροχής που άρχισε νε πέφτει περίπου μιάμιση ώρα πριν το τέλος και ανάγκασε τους αναβάτες να αποσυρθούν στα πιτς.

REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT

 Ο Μαρκ Μαρκέζ παρέμεινε τρίτος.

Στην κορυφή δεν υπήρξαν αλλαγές με τους τρεις Ισπανούς να ανεβάζουν ρυθμό και να ρίχνουν τους χρόνους τους κάτω από το 2:01. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Ντάνι Πεντρόζα ήταν ο ταχύτερος όλων, μένοντας μπροστά από το συμπατριώτη του, Χόρχε Λορένθο μόλις 0,019 δευτ. Στην τρίτη θέση ακολούθησε, όπως χθες, ο Μαρκ Μαρκέζ που ασχολήθηκε σήμερα με τα ηλεκτρονικά της RC213V.

Την τέταρτη καλύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσε, όπως χθες, ο Βαλεντίνο Ρόσι, βελτιώνοντας κι αυτός τον χρόνο του. Ο Ιταλός θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να πιάσει το 2:00 παρά το γεγονός ότι διανύει περίοδο προσαρμογής στην Yamaha. Τόσο ο Ρόσι όσο και ο Λορένθο συνέχισαν σήμερα την αξιολόγηση της M1 σε μια προσπάθεια να αποφασίσουν ποια εξαρτήματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι.

Καλύτερα τα πήγε σήμερα ο Καλ Κρούτσλοου με τη «δορυφορική» ομάδα της Yamaha, Monster Tech 3, ανεβαίνοντας μια θέση στη γενική κατάταξη. Ο Βρετανός διέθετε ταχύτητα και βελτίωσε τον χρόνο του σε σχέση με χθες. Πίσω του τερμάτισε ο Στέφαν Μπραντλ που δυσκολεύτηκε σήμερα, ιδίως το πρωί, λόγω αδιαθεσίας. Ετσι, ο γερμανός αναβάτης της LCR Honda πραγματοποίησε τους λιγότερους γύρους από όλους, αξιολογώντας παράλληλα τη νέα του μοτοσικλέτα.

Σε επανάληψη του χθεσινού σκηνικού, ο Αλβάρο Μπαουτίστα παρέμεινε έβδομος, δουλεύοντας πάνω σε πολλά σημεία στη Honda της San Carlo Gresini.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η θεματική βελτίωση που παρουσίασε σήμερα ο Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3. Ο Βρετανός ανέβηκε στην όγδοη θέση της γενικής, με χρόνο που ήταν καλύτερος κατά 1,5 δευτ. σε σχέση με χθες και απείχε από την κορυφή 1,3 δευτ.

Στη Ducati η σημερινή ημέρα εξελίχθηκε καλύτερα από τη χθεσινή με την απόδοση των δύο αναβατών της να βελτιώνεται, αλλά τους χρόνους τους να είναι μακριά από εκείνους των πρωτοπόρων. Και πάλι ο Νίκι Χέιντεν ήταν ταχύτερος του Αντρέα Ντοβιτσιόζο, με τον Αμερικανό να είναι ένατος και τον Ιταλό, δέκατος.

Ο Μπεν Σπις με τη «δορυφορική« Ducati πραγματοποίησε σήμερα περισσότερους γύρους στην πίστα μετά τη χθεσινή πρόωρη αποχώρησή του λόγω πόνων που ένιωσε στον εγχειρισμένο του ώμο. Ο Αμερικανός τερμάτισε 13ος με τον teammate του Αντρέα Ιανόνε να είναι 15ος.

Στις CRT, το δίδυμο των Αλεϊξ Εσπαργκάρο και Ράντι ντε Πουνιέ, της Power Electronics Aspar μονοπώλησαν όπως και χθες, το ενδιαφέρον της κατηγορίας, με τον Ισπανό να προηγείται του Γάλλου. Και οι δύο επιδόθηκαν σε δοκιμές και αξιολόγηση του νέου πλαισίου και ψαλιδιού των μοτοσικλετών τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις