Σύσκεψη για το σχέδιο «Αθηνά» στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 17:08
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

A- A A+

Τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά το ζήτημα της μεταφοράς και κατάργησης τμημάτων του Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρόντων εκπροσώπων του ιδρύματος.

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας», είπε ο κ. Τζιτσικώστας και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται μια τόσο σημαντική απόφαση για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το μέλλον της ακαδημαϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και των φοιτητών της, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και χωρίς να έχει διερευνηθεί η στοχοθεσία και η σκοπιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Επίσης, διαβεβαίωσε τους καθηγητές και τους φοιτητές ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. «Αν δεν διεκδικήσουμε ενωμένοι όλα αυτά που μας αφορούν, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τίποτα στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή