Κλεισμένοι για πέμπτη ημέρα στα ορυχεία παραμένουν οι μεταλλωρύχοι της TVX

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 11:05
A- A A+

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα βρίσκονται κλεισμένοι στις στοές των μεταλλείων, στο Στρατώνι Χαλκιδικής, περίπου 120 εργαζόμενοι της εταιρίας TVX Hellas (θυγατρική της Kinross Gold Corporation), οι οποίοι ζητούν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, ύστερα από την αίτηση αναστολής πληρωμών που κατέθεσε η εταιρία.

Οι μεταλλωρύχοι από τη Δευτέρα που κλείστηκαν στις στοές πραγματοποιούν και απεργία πείνας, αρνούμενοι να βγουν αν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Από τους απεργούς πείνας, προς το παρόν, ευτυχώς κανένας δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αν κα όλοι τους είναι εξαντλημένοι, αλλά και τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στις στοές. Σε τακτά χρονικά διαστήματα συνάδελφοι των απεργών τους εφοδιάζουν με νερό, ενώ χθες προσφέρθηκαν από γιατρούς οι πρώτες βοήθειες σε έναν απεργό που αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Εκπρόσωποι και συγγενείς των εργαζομένων, αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται από την πρώτη μέρα της κινητοποίησης στην είσοδο της στοάς των μεταλλείων για να συμπαρασταθούν και να προσφέρουν βοήθεια στους έγκλειστους μεταλλωρύχους.

Ωστόσο ο εκπρόσωπός τους, Κώστας Σαμαράς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ εξέφρασε το παράπονό τους για την παντελή απουσία των τοπικών αρχόντων, αλλά ακόμη και αυτή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής.

«Κανένας από τους δημάρχους- εκτός από τον κ. Βασιλόπουλο δήμαρχο Σταγίρων –Ακάνθου, τον νομάρχη, αλλά και ούτε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ήρθε εδώ για να μας δει, να συμπαρασταθεί, έστω και τώρα στον αγώνα μας», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως θετικό βήμα την ανακοίνωση της Kinross ότι θα στηρίξει το νέο επενδυτικό σχήμα, με την προϋπόθεση, όπως είπε, να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση και να μη μείνει στα λόγια.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή