Τένις: Από τη Χιλή η «επανεκκίνηση» του Ναδάλ

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:45
EPA/JONATHAN BRADY
A- A A+

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επέστρεψε στα γήπεδα του τένις 222 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, με μια άνετη επιτυχία στο διπλό του τουρνουά της Βίνα ντελ Μαρ, στη Χιλή.

Με παρτενέρ τον Αργεντινό Χουάν Λο Μόνακο, το δίδυμο επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 (6-3, 6-2) των Τσέχων Λούκας Ντλούχι και Φράντισεκ Σέρμακ, σε έναν αγώνα που δεν πρόσφερε πολλές συγκινήσεις και χρησίμευσε κυρίως για να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο επτάκις νικητής του Ρολάν Γκαρός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Το να επιστρέφεις στο συναγωνισμό είναι πάντοτε ένα ωραίο συναίσθημα, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε ένα φανταστικό περιβάλλον όπως εδώ, στη Χιλή,» υπογράμμισε ο Ισπανός άσος για την επιστροφή του.

Μετά τον αγώνα ο Ναδάλ ανακηρύχθηκε «διακεκριμένος επισκέπτης» της πόλης, μια αναγνώριση που ήρθε να προστεθεί στην «υστερία» που ξέσπασε στη χώρα της Νότιας Αμερικής με την άφιξή του. «Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πρώτη αλλά όχι και η τελευταία επίσκεψη στη Βίνα ντελ Μαρ,» δήλωσε η δήμαρχος της πόλης, Βιρτζίνια Ρετζινάτο, σε ασφυκτικά γεμάτο κεντρικό γήπεδο του συλλόγου «Λας Σαλίνας» .

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις