Formula 1: O Ράζια στη Marussia

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 12:05
MARUSSIA F1
A- A A+

Μία ακόμη ανοιχτή θέση πιλότου έκλεισε σήμερα νωρίς το πρωί. Η Marussia ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Λουίς Ράζια, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος οδηγός της για φέτος και teammate του Μαξ Τσίλτον.

Πρόκειται για το πιο νεανικό και άπειρο οδηγικό δίδυμο στο φετινό γκριντ καθώς αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά στην Formula 1 και για τους δύο. Ο Ράζια επιστρέφει στην ουσία στη Marussia καθώς το 2010 είχε αναλάβει χρέη εφεδρικού πιλότου στην ομάδα.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος αποτελεί αντικαταστάτη του Τίμο Γκλοκ, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τη Marussia πριν από λίγες ημέρες για οικονομικούς λόγους. Ο Ράζια τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα GP2 όπου πέρυσι τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο Βαλσέκι.

Η Marussia στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο νεαρός Βραζιλιάνος θα έχει σήμερα κιόλας την πρώτη επαφή με την MR02 αφού θα συμμετάσχει κανονικά στη δεύτερη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στη Χερέθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική θέση που μένει πλέον «ανοιχτή» στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι εκείνη της Force India, η οποία ακόμη δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του διαδόχου του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις