Δίκη «17Ν» : Αποτυπώματα του Τζωρτζάτου στη γιάφκα της Πάτμου

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2003 10:12
A- A A+

Με την κατάθεση του προϊσταμένου του τμήματος εξερευνήσεων της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας, Ιωάννη Γιαννακούρη, συνεχίζεται, από το πρωΐ, η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο μάρτυρας συνέχισε την παρουσίαση των πειστηρίων, που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο την Παρασκευή και αναφέρθηκε στα αποτυπώματα, τα οποία βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Πάτμου και ανήκουν στον Βασίλη Τζωρτζάτο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ταυτοποιήθηκαν τέσσερα αποτυπώματα του κατηγορουμένου, το ένα σε αστυνομικό πηλίκιο, που ήταν τοποθετημένο μαζί με άλλα πέντε πηλίκια σε βαλίτσα μαζί με όπλα και άλλα τρία αποτυπώματα στο βιβλίο Who is who.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, αρνήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με το αστυνομικό πηλίκιο ή το βιβλίο και υποστήριξε πως τα αποτυπώματά του μεταφέρθηκαν στα πειστήρια από την αστυνομία.

«Ούτε τις Απόκριες δεν είχα ντυθεί αστυνομικός», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος, ενώ ο μάρτυρας κ. Γιαννακούρης επανέλαβε πως δεν μπορεί να γίνει μεταφορά αποτυπωμάτων χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή