Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή για το Χρηματιστήριο

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2003 13:19
A- A A+

Την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση και η ψηφοφορία για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε το μεσημέρι τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και ζήτησε να διεξαχθεί τόσο αυτή η συζήτηση όσο και εκείνη για την πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαφάνεια, στην παρουσα ολομέλεια, σημειώνοντας οτι αυτό αποτελεί ηθική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι «το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου θα πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και πλήρως σε όλες τις πτυχές του».

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε οτι η συζήτηση για την εξεταστική έχει ήδη προγραμματιστεί, ενώ σε ό,τι αφορά στην πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαφάνεια, εφ'όσον οι εργασίες της Βουλής παραταθούν μέχρι το τέλος του μήνα τότε η συζήτηση αυτή θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια, διαφορετικά θα γίνει είτε στα τμήματα είτε στη νέα ολομέλεια.

Επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να γίνει συζητηση στο Κοινοβούλιο και για τη Συντακτική Συνέλευση της Ευρώπης κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο πρωθυπουργός, όπως ειπε ο κ. Κακλαμάνης, αλλά, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής,επειδή είναι ρευστό αν θα υποβληθεί το τελικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει συζήτηση για το θέμα σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή