Δίκη «17Ν» : Ενταση με αφορμή τα πειστήρια της υπόθεσης

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 11:43
UPD:15:18
A- A A+

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή

στη «17 Νοέμβρη», όταν ο Εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου,με

αφορμή το σχολιασμό που έκαναν οι συνήγοροι υπεράσπισης, από την έναρξη

της διαδικασίας, επί των πειστηρίων της υπόθεσης, τους κατηγόρησε ότι

«ροκανίζουν το χρόνο με απώτερες απαράδεκτες επιδιώξεις».

«Είχα σκοπό να απαντήσω στις άδικες και αβάσιμες αιτιάσεις της υπεράσπισης. Ολα όσα ακούσατε είναι πυροτεχνήματα απο την υπεράσπιση, αλλά και απο τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος προσποιείται ενώ είναι βουτηγμένος σε όλη την εγκληματική δραστηριότητα της «17 Νοέμβρη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα κα Ιωάννα Κούρτοβικ, απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα είπε : «Βρίσκεστε εδώ για να διερευνήσετε και όχι να εκφέρεται συμπεράσματα και ειλημμένες αποφάσεις».

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αμφισβήτησε τα 26 αποτυπώματα που του αποδίδονται και τα οποία βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Πάτμου. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μίλησε για αντιφάσεις στα πειστήρια, στα οποία αν και υπάρχει «πληθώρα» αποτυπωμάτων του, δεν βρέθηκε δείγμα δικού του βιολογικού υλικού σε καμμία απο τις γιάφκες.

Επιπλέον υποστήριξε ότι παρ' ότι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε σε 10 βομβιστικές επιθέσεις και πολλά έγγραφα έφθασαν στα χέρια της αστυνομίας, ουδέποτε βρέθηκε αποτύπωμά του, αν και τότε, όπως είπε, ήταν πιο άπειρος.

Ο Γιωτόπουλος παρατήρησε επίσης ότι υπάρχει αναλογία στα αποτυπώματα του Σάββα Ξηρού και του Δημήτρη Κουφοντίνα,τα οποία βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα, η οποία, όπως είπε, είναι η ίδια και στους δύο κατηγορουμένους.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή