Ν. Νικολόπουλος: Το σχέδιο «Αθηνά» πλήττει την περιφέρεια

Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον υπουργό Παιδείας
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 20:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι σπουδαστές αναζωογονούν την τοπική οικονομία και αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς υποστηρίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.

A- A A+

Τις ανησυχίες του για το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκφράζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι το σχέδιο «Αθηνά» με τις αλλεπάλληλες καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, πλήττει την περιφέρεια και γιγαντώνει το «αθηνοκεντρικό μοντέλο».

Ειδικότερα για την Πάτρα αναφέρει ότι «χάνει» τα τμήματα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Λογιστικής και των Τουριστικών επιχειρήσεων και θα μεταφερθούν στο Μεσολόγγι ενώ καταργείται το ΑΤΕΙ Αιγίου. Όπως σημειώνει, υπολογίζεται ότι περίπου 7.000 φοιτητές από την Αχαΐα, 6.000 από την Πάτρα και 1.000 από το Αίγιο θα αναγκαστούν να μετακινηθούν στις πόλεις που θα μεταφερθούν τα τμήματα των σχολών τους.

Οι σπουδαστές, προσθέτει, αναζωογονούν την τοπική οικονομία και αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς ενώ επισημαίνει πως η Αχαΐα δεν αντέχει άλλα πλήγματα.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή