Δίκη «17Ν»: Κατάθεση Π. Καμμένου

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 15:24
A- A A+

Τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων σε ό,τι αφορά τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα και τη σχέση τους με μυστικές υπηρεσίες πρώην ανατολικών χωρών, υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Καμμένος, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η ''17 Νοέμβρη'', ο ΕΛΑ και άλλες οργανώσεις, εξυπηρετούσαν στόχους ξένων ειδικών υπηρεσιών πρώην ανατολικών χωρών και μάλιστα, όπως είπε, χρηματοδοτούνταν απ' αυτές.

Η κατάθεση του κ. Καμμένου προκάλεσε την έκρηξη του Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν ο βουλευτής ανέφερε ότι υπήρχε ειδική μεταχείριση του κατηγορουμένου απο τις διωκτικές αρχές.

Οπως είπε ο κ. Καμμένος, για τον κατηγορούμενο υπήρχε φάκελος και παρακολουθείτο από το 1992, με αφορμή την παρουσία του αυτοκινήτου του πατέρα του σε ληστεία τράπεζας, αλλά ο σχετικός φάκελος ''μυστηριωδώς'' αφαιρέθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο Κουφοντίνας επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον κ. Καμμένο, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ο οποίος απείλησε ότι θα αποβάλει απο την αίθουσα τον κατηγορούμενο.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν βρίσκονται στο εδώλιο ιδρυτές της οργάνωσης, ενώ για το Θεολόγο Ψαραδέλη εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες εάν όντως συμμετείχε στη ''17 Νοέμβρη''.

Αναφερόμενος στον Βασίλη Τζωρτζάτο ο μάρτυρας είπε, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, ότι όταν συνελήφθη το 1993 αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν παρεμβάσεως δύο δικηγόρων-βουλευτών της τότε μείζονος αντιπολιτεύσεως.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή