Κοινό σχέδιο δράσης κατά του παρεμπορίου στην Κεντρική Μακεδονία

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη ΑπόστολοΤζιτζικώστα
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 18:46
PHASMA/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο  περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε πως το παρεμπόριο προκαλεί τεράστιες απώλειες στα έσοδα του κράτους και πλήττει καίρια τον επιχειρηματικό και  εμπορικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας.

A- A A+

Η εφαρμογή ενός κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης  με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανου Κομνηνου, και του αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου Δημήτρη Μπουλούκου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, το παρεμπόριο προκαλεί τεράστιες απώλειες στα έσοδα του κράτους και πλήττει καίρια τον επιχειρηματικό και  εμπορικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα σημείωσε πως αφορά στη δημόσια υγεία των πολιτών, στα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στα καταστήματα, στην ανεργία που πλήττει την αγορά, στο ίδιο το κράτος που χάνει έσοδα από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση με το παρεμπόριο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και για αυτό σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), το οποίο θα έχει ως στόχο το συντονισμό των δράσεων των δομών που ήδη υπάρχουν για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου προκειμένου να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και να συγκροτεί συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου αυτού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον κ. Κομνηνό να οριστεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα του συγκεκριμένου φορέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή