Formula 1: Παρουσιάστηκε η νέα Caterham

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 18:23
CATERHAM
A- A A+

Η Caterham είναι η προτελευταία ομάδα που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο. Η παρουσίαση της CT03, όπως είναι η κωδική της ονομασία, έγινε στην πίστα της Χερέθ, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές.

Το νέο μονοθέσιο βασίζεται στο περυσινό μονοθέσιο, φέρει όμως, μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές. Εξωτερικά, ο συνδυασμός του πράσινου και του κίτρινου διατηρείται, αλλά για λόγους εμφάνισης τα χρώματα έχουν γίνει πιο έντονα.

YOUTUBE/CATERHAMF1

H παρουσίαση της νέας Caterham CT03.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στην CT03 αφορούν στο σασί που έχει χαμηλώσει, όπως επίσης και τα sidepods, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ροή του αέρα στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Βελτιώσεις έχουν γίνει στο διαχύτη, το σύστημα ψύξης και το κάλυμμα του κινητήρα.

Αυτό είναι το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων με το οποίο θα τρέξει η Caterham στον πρώτο αγώνα στο Αλμπερτ Παρκ. Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος έχει προγραμματίσει να δοκιμάσει νέα πτέρυγα εμπρός και πίσω και νέο επίσης, διαχύτη.

CATERHAM

Η CT03 που διαθέτει το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος, είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις της ομάδας, το Leafield Techical Centre.

Στόχος της Caterham είναι να μπορέσει με την CT03 να διατηρήσει τη δέκατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αρωγούς σε αυτή την προσπάθειά της θα έχει δύο άπειρους σχετικά πιλότους, τον Τσαρλς Πικ και τον Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε.

YOUTUBE/CATERHAMF1

Δηλώσεις των Cyril Abiteboul, επικεφαλής της ομάδας, Μαρκ Σμιθ, τεχνικού διευθυντή, Τσαρλς Πικ και Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε, πιλότων της ομάδας και του ιδιοκτήτη της, Τόνι Φερνάντες για το 2013.

Στην τέταρτη χρονιά της στην Formula 1 η Caterham αποφάσισε να επιλέξει ένα νέο οδηγικό δίδυμο που δεν έχει πολλές συμμετοχές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για τον Πικ θα είναι μόλις η δεύτερή του χρονιά στην F1 (μετά τη Marussia πέρυσι) και για τον Ολλανδό teammate του η πρώτη. Παρά την έλλειψη εμπειρίας, τα στελέχη της Caterham πιστεύουν στον ενθουσιασμό και το ταλέντο των πιλότων τους.

«Τα μονοθέσια φέτος θα οδηγούν οι Τσαρλς Πικ και ο Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε, δύο πιλότοι που μας παρουσίασαν ένα μίγμα νεότητας και εμπειρίας εντός και εκτός της Formula 1. Και οι δύο είναι νέοι και δυναμικοί. Αναμένουμε ότι ο ενθουσιασμός τους για το άθλημα και την ομάδα θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Επιπλέον, αποτελούν απτή απόδειξη της αφοσίωσής μας στην εξέλιξη νέων, ταλαντούχων οδηγών. Τώρα, πλέον κάθε φιλόδοξος οδηγός που ονειρεύεται την F1, βλέπει ότι υπάρχει ξεκάθαρος δρόμος προς αυτή υπό την καθοδήγηση του Προγράμματος Εξέλιξης Πιλότων της Caterham, το πλαίσιο του οποίου θα παρουσιάσουμε σύντομα», δήλωσε ο Cyril Abiteboul, επικεφαλής της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η CT03 είναι το πρώτο μονοθέσιο που παρουσιάζεται από τότε που ο 35χρονος Γάλλος ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και διαδέχθηκε τον ιδιοκτήτη Τόνι Φερνάντες.

Ο νέος εκπρόσωπος της Caterham στις πίστες θα χρησιμοποιεί κινητήρα Renault ενώ το KERS και το κιβώτιο ταχυτήτων θα προέρχονται από τη Red Bull.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις