MotoGP: Με το δεξί ο Πεντρόζα

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 16:54
UPD:06/04/2013 22:01
EPA/AHMAD YUSNI

Το ταχύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Σεπάνγκ πέτυχε ο Ντάνι Πεντρόζα.

A- A A+

Η πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Μαλαισία αποτελεί σίγουρα μια πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Πεντρόζα, Λορένθο και Μαρκέζ ήταν οι τρεις που πρωταγωνίστησαν και έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση. Απόδειξη του ανταγωνισμού που υπήρχε ήταν τα 0,036 δευτερόλεπτα που τους χώριζαν στο τέλος της ημέρας.

Τελικός νικητής ήταν ο Πεντρόζα με 2:01.157, επίδοση που αποτελεί καλύτερο προσωπικό χρόνο στην πίστα της Σεπάνγκ. Ο Ισπανός αναβάτης πίεσε περισσότερο την RC213V το απόγευμα και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, συμπληρώνοντας 48 γύρους.

Μόλις 0,008 δευτ. πίσω του τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος «πήρε φωτιά» μετά το μεσημέρι και ανέβηκε στην κορυφή, προτού δεχθεί την απάντηση του αναβάτη της Repsol Honda.

EPA/AHMAD YUSNI

 Ο Μαρκ Μαρκέζ είχε ανέβει στην κορυφή της γενικής κατάταξης στο μεσημεριανό διάλειμμα.

O Μαρκ Μαρκέζ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον θέλουν να είναι ένα από τα φαβορί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, παρά την πρώτη του παρουσία σε αυτό και το νεαρό της ηλικίας του. Ο Ισπανός είναι πολύ ανταγωνιστικός, πετυχαίνοντας το πρωί τον καλύτερο χρόνο από όλους.

EPA/AHMAD YUSNI

Πολύ ανταγωνιστικός με τη Yamaha ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Σεπάνγκ, ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός ήταν ταχύτατος με τη M1, μένοντας 0,4 δευτ. πίσω από τον Πετρόζα ενώ παράλληλα έδειξε να ξαναβρίσκει τον παλιό, καλό εαυτό του μετά την επιστροφή του στη Yamaha.

O Στέφαν Μπραντλ εκμεταλλεύτηκε την εργοστασιακή πλέον, RC213V της Honda και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της γενικής, έχοντας πίσω του τον Καλ Κρούτσλοου με την «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3.

Η σημερινή ημέρα ήταν αρνητική για την Ducati που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και είδε τους Χέιντεν, Ντοβιτσιόζο να πέφτουν στη δέκατη και 13η θέση, αντίστoιχα. Οι χρόνοι τους δε ήταν πολύ μακριά από εκείνους των πρωτοπόρων.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε θετικά ούτε για τον Μπεν Σπις, ο οποίος εγκατέλειψε την προσπάθειά του στην πίστα καθώς ένιωσε πόνους στον εγχειρισμένο του ώμο. Ο Αμερικανός αναβάτης ελπίζει ότι αύριο θα επανέλθει στη δράση με την ομάδα της Pramac.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις