Ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της ελληνικής διατροφής

Συνάντηση της υφυπουργού Υγείας με την υπουργό Τουρισμού
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 16:27
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

A- A A+

Η προοπτική να υπάρξει επιστημονικός διαχωρισμός μεταξύ μεσογειακής και ελληνικής διατροφής, εξετάστηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι μέσα από το διαχωρισμό αυτό να προκύψει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ελληνικής διατροφής, η οποία έχει ποικιλία, τοπικά χαρακτηριστικά και πολλαπλασιαστικό όφελος εφόσον συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με έθιμα και παραδόσεις.

Η προσπάθεια έχει πιλοτικό χαρακτήρα και αναμένεται να προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό, του οποίου η αναβάθμιση «αποτελεί εθνική προτεραιότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή