Νέος γύρος αντιπαράθεσης Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορώ του υπουργού κατά του Π. Σκουρλέτη
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ
A- A A+

Νέος γύρος αντιπαράθεσης του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το φαινόμενο της τρομοκρατίας στο επίκεντρο.

Ο Ν. Δένδιας κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση «χωρίς υποσημειώσεις», για να απαντήσει η Κουμουνδούρου ότι η Αριστερά ήταν και είναι πάντα απέναντι στο δρόμο της βίας και της τρομοκρατίας.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατήγγειλε επίσης τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη για δήλωσή του σύμφωνα με την οποία ο κ. Δένδιας είναι ο «ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων».

 «Ο γνωστός και μη εξαιρετέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "ξαναχτύπησε"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

«Χθες, δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. Στάθη Παναγούλη), ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό ως «σύγχρονο νεοναζί», παρέχοντας απόλυτη κάλυψη στην εξαχρείωση της πολιτικής ζωής» και σήμερα «δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι ο κ. Δένδιας είναι ο "ηθικός αυτουργός βασανισμού συλληφθέντων"», σημειώνεται και ταυτόχρονα υπενθυμίζεται πως ο κ. Σκουρλέτης ήταν αυτός που είχε χαρακτηρίσει «είδη καθημερινής ανάγκης» τα μπουκάλια για μολότοφ στη «Βίλλα Αμαλία», «μαζί με τα κοντάρια, τα ρόπαλα και τα άλλα πολεμοφόδια που βρέθηκαν εκεί». 

ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα...

«Ο κ. Δένδιας αυτοπροσδιορίζεται στον πολιτικό χάρτη τόσο από το δημόσιο λόγο του, όσο και από τα έργα του. Ο νοών νοείτω», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως, καταλόγισε στον υπουργό και την κυβέρνηση απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αξιοποίηση της τρομοκρατίας για την αποκόμιση πολιτικών οφελών, συνιστά μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ αποτελεί δείγμα του πανικού και της κοινωνικής της απομόνωσης. 

Aντώνης Ρουπακιώτης: Ανατρίχιασα όταν είδα τις φωτογραφίες

05/02/2013 09:42

Τον αποτροπιασμό του για τις φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού τους, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. 

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει στο γνωστό και προσφιλή δρόμο της στρατηγικής της έντασης και της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχολίασε η Κουμουνδούρου για τις πρωινές δηλώσεις του υπουργού και επανέλαβε ότι «τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνει τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου».

Εξάλλου, με ερώτησή τους προς τον υπουργό βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρουν στο προσκήνιο και τις καταγγελίες για βασανισμό συλληφθέντων διαδηλωτών τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέμα το οποίο είχε αναδείξει ο Guardian και είχε οδηγήσει τον υπουργό Δημόσια Τάξης να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση, αλλά και να προαναγγείλει μηνύσεις εναντίον της βρετανικής εφημερίδας.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Κανελοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου, Τάσος Κουράκης και Αφροδίτη Σταμπουλή ζητούν μεταξύ άλλων να μάθουν αν η έρευνα κατέληξε σε κάποιο πόρισμα και αν τελικά o υπουργός προέβη στις μηνύσεις κατά της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Guardian είχε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2012 φωτογραφίες και μαρτυρίες διαδηλωτών, oι οποίοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια συμπλοκών μετά από αντιφασιστική διαδήλωση στην Αθήνα και φέρονται να είχαν υποστεί κακοποίηση κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή