«Ύποπτος» αγώνας της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Υπό διερεύνηση το ματς με την Ντέμπρετσεν το 2009
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 12:50
EPA/TIBOR ILLYES

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Λίβερπουλ - Ντέμπρετσεν που διεξήχθη το 2009 στο πλαίσιο του UEFA Champions League. (24 Νοεμβρίου 2009)

A- A A+

Ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Ντέμπρετσεν, που διεξήχθη το 2009 στο πλαίσιο του UEFA Championw League, είναι από τα «ύποπτα» παιχνίδια για παράνομο στοιχηματισμό και προκαθορισμένο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δανέζικη «Ekstra Bladet».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το πλέον ύποπτο πρόσωπο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ο τερματοφύλακας της ουγγρικής ομάδας, Βούκασιν Πόλεκσιτς.

Κατά περίεργο τρόπο, πάντως, αν και ο Πόλεκσιτς κατηγορείται ότι είχε διασφαλίσει πως στον αγώνα θα σημειωθούν περισσότερα από δυο γκολ, αυτό τελικά δεν συνέβη καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1-0 υπέρ των «κόκκινων».

Η εξήγηση, σύμφωνα πάντοτε με το ρεπορτάζ, θα πρέπει να αναζητηθεί στην αστοχία των γηπεδούχων, κυρίως του Στίβεν Τζέραρντ, καθώς και στο ότι προς την ουγγρική εστία έγιναν λιγοστά σουτ, ενώ η Λίβερπουλ στο τέλος έπαιξε αμυντικά για να διατηρήσει το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόλεκσιτς έχει ήδη τιμωρηθεί δια βίου με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, αφού είχε κατηγορηθεί και για την αναμέτρηση της ίδιας ομάδας με τη Φιορεντίνα, την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Από την πλευρά της, η αγγλική ομοσπονδία δήλωσε ότι ουδείς ύποπτος αγώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ υπέπεσε στην αντίληψή της. Επίσης, εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ διευκρίνισε ότι μεταξύ των ύποπτων αναμετρήσεων που ερευνά η Europol δεν περιλαμβάνεται καμία της αγγλικής λίγκας.

YOUTUBE/EUROPOLTUBE

Η συνέντευξη Τύπου της Europol

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, Ρομπ Ουέινραϊτ, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στη Χάγη, την ύπαρξη κυκλώματος τουλάχιστον 425 διεφθαρμένων παραγόντων, ποδοσφαιριστών, διαιτητών και κοινών παράνομων σε 15 χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις